iPhone 7s verticaal

‘iPhone 7s krijgt 5-inch scherm en verticaal geplaatste camera’s’

Apple zou van plan zijn een 5-inch iPhone 7s uit te brengen, waarbij de twee camera's verticaal zijn geplaatst.

Volgens geruchten uit Azië werkt Apple aan een nieuw formaat iPhone, die in 2017 op de markt moet komen. Het zou gaan om de iPhone 7s met 5-inch scherm, waarbij de camera’s verticaal zijn geplaatst, zo beweert de Japanse website Macocatara op basis van bronnen uit de toeleveringsketen in Taiwan.


iPhone 7s verticaal

iPhone 7s met verticale camera’s

Het nieuwe 5-inch model zal dezelfde specificaties en componenten hebben als de modellen met scherm van 4.7-inch en 5,5-inch. Het zou dus vooral moeten worden gezien als een uitbreiding van de huidige line-up, niet als vervanging. Belangrijk om je te realiseren is dat de plannen nog niet definitief zijn. Pas in de loop van het eerste kwartaal van 2017 krijgen de Taiwanese toeleveranciers de uiteindelijke specificaties te horen.

Bekijk ook

'iPhone met gebogen OLED-scherm ligt in 2017 in de winkel'

Een iPhone met gebogen OLED-scherm kan al in 2017 in de winkels liggen, zeggen bronnen van de Wall Street Journal.

Drie nieuwe modellen in 2017
2017 moet een bijzonder jaar worden voor Apple, vooral omdat de iPhone dat jaar het 10-jarig bestaan viert. De meeste voorspellingen gaan ervan uit dat Apple drie modellen in 2017 uitbrengt: twee iPhone 7s-modellen en een high-end iPhone 8. Die laatstgenoemde zou ook iPhone X kunnen heten, om het 10-jarige jubileum te benadrukken. In het duurste model kun je volgens analist Ming-Chi Kuo een flexibel OLED-scherm in een formaat van 5,1- tot 5,2-inch vinden. Ook verwacht Kuo een onzichtbare Touch ID-knop, draadloos opladen en een behuizing die geheel gemaakt is van glas.

iPhone 7 Plus camera

Proefproductie
Het is goed mogelijk dat Apple fabrikanten vraagt om componenten te leveren voor een mid-size model rond de 5-inch. Daarmee kunnen ze controleren of fabrikanten de benodigde componenten wel in de juiste kwaliteit en hoeveelheden kunnen leveren. Het uiterlijk van de iPhone 7s en iPhone 7s Plus blijft waarschijnlijk wel hetzelfde, waarbij de goedkopere modellen geen OLED-scherm en draadloos opladen krijgen. Andere geruchten weerspreken dit overigens en bewerken dat alle iPhones in 2017 draadloos opgeladen kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.