Apple Machine Learning

Apple publiceert eerste AI-onderzoek

Apple heeft voor het eerst AI-onderzoek gepubliceerd, zoals ze beloofden. Het onderzoek gaat over intelligente beeldherkenning.

Eerder deze maand beloofde Apple dat ze onderzoek op het gebied van artificial intelligence (AI) en machine learning zullen publiceren. Ze voegen meteen de daad bij het woord door nu een onderzoeksverslag uit te brengen over het intelligent herkennen van afbeeldingen.

Apple Machine Learning

Intelligente beeldherkenning

Het document draagt de titel ‘Learning from Simulated and Unsupervised Images through Adversarial Training’ en beschrijft een programma dat intelligent afbeeldingen kan herkennen. Apple gebruikt iets soortgelijks om gezichten te herkennen in iOS 10, al gaat het onderzoek nog wel een stap verder. Eén van de afwegingen die de onderzoekers beschrijven is het gebruik van echte en kunstmatige afbeeldingen en de voor- en nadelen daarvan. Bij echte afbeeldingen moet er nog veel handmatig werk verricht worden, bijvoorbeeld door objecten handmatig te voorzien van het juiste label. Bij afbeeldingen die door de computer gegenereerd zijn kun je algoritmes ook trainen en gaat alles gemakkelijker, maar ze komen minder goed overeen met de werkelijkheid. Volledig overstappen op computergegenereerde afbeeldingen is daarom ook geen oplossing, want daardoor neemt de kwaliteit af.

Het onderzoeksartikel stelt vervolgens een voor de hand liggende oplossing voor: gebruik beide! Zo kunnen de algoritmes getraind worden en kost het minder tijd. Ze noemen het Simulated+Unsupervised (S+U) leren, waarbij ook echte beelden worden gebruikt die niet zijn voorzien van labels. Vervolgens kun je lezen over de experimenten die Apple heeft uitgevoerd en de achterliggende wiskunde. Apple’s onderzoekers Ashish Shrivastava, Tomas Pfister, Oncel Tuzel, Josh Susskind, Wenda Wang en Russ Webb hebben er tot 15 november aan gewerkt.

Apple AI-onderzoek

Meer AI-onderzoek openbaar

Apple beloofde een paar weken geleden op een AI-conferentie in Barcelona da er vaker AI-onderzoek gepubliceerd zal worden. Dat doen ze als reactie op de kritiek dat Apple wel profiteert van wetenschappelijk onderzoek, maar niets teruggeeft aan de wetenschappelijke community. Ook wil Apple met de nieuwe openheid zorgen dat er knappere koppen op het gebied van AI-onderzoek voor Apple komen werken. Het AI-onderzoek binnen Apple staat onder leiding van Russ Salakhutdinov, waar we eerder over schreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2016, 8:13
Categorie Apple
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.