Eerste teardown van iPhone 7 bevestigt grotere Taptic Engine

In een Vietnamese YouTube-video krijgen we voor het eerst een kijkje binnenin de iPhone 7 Plus. De grotere Taptic Engine lijkt de belangrijkste reden waarom de koptelefoonuitgang moest wijken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Er is een eerste teardown-video opgedoken waarin we de binnenkant van de iPhone 7 te zien krijgen. In een Vietnamese YouTube-video zien we hoe de iPhone 7 Plus vakkundig uit elkaar wordt gehaald. Hieruit blijkt dat Apple een Taptic Engine gebruikt die aanzienlijk groter is dan in vorige iPhone-modellen. Dit verklaart ook waarom de koptelefoonuitgang moest wijken, zoals eerder al was uitgelegd in een interview met Apple-topmensen.

iPhone 7: grotere Taptic Engine

Uit de marketingfoto’s van Apple bleek al dat deze Taptic Engine, die in de iPhone 7 feedback geeft bij 3D Touch, groter was geworden ten opzichte van de iPhone 6s. In voorgaande modellen gebruikte Apple een eenvoudiger trilmotor.

Bekijk ook

Waarom de 3,5mm-jack moest verdwijnen

De iPhone 7 heeft geen 3,5mm jack meer. Waarom moest de koptelefoon verdwijnen? Topmensen van Apple geven een toelichting op deze beslissing.

Maar uit deze video kunnen we opmaken dat het verschil tussen de iPhone 7 en iPhone 6s inderdaad aanzienlijk is. Helemaal wanneer je een foto van de iPhone 6s ernaast legt. Bovenstaande foto toont de iPhone 7 Plus en die eronder twee exemplaren van de iPhone 6s, die wel een koptelefoonuitgang heeft.

iPhone 7 Plus taptic engine
Hierboven zie je de iPhone 7 Plus teardown.

iPhone 6s taptic engine
Deze foto toont twee exemplaren van de iPhone 6s, dus mét koptelefoonaansluiting, ter vergelijking.

Moederbord beschermd tegen waterschade
Uit de video blijkt verder dat Apple ook allerlei maatregelen heeft genomen om de chips op het moederbord te beschermen tegen waterschade. Noodzakelijk als je wilt dat de iPhone een duik in het water kan doorstaan. De gehele 17 minuten durende video is hieronder te bekijken (tip: zet het geluid uit). Ergens in de aankomende dagen zal de traditionele teardown van iFixit waarschijnlijk verschijnen. Hiermee krijgen we mogelijk ook definitief uitsluitsel over de batterijcapaciteit van de iPhone 7. Uit gelekte informatie van een Chinese toezichthouder was al gebleken dat de iPhone 7 een 1960 mAh-batterij heeft en de iPhone 7 Plus een 2900 mAh-batterij.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.