iOS 10 voor de iPhone, iPad en iPod touch.

‘iOS 10 al op 14 procent van iPhones en iPads geïnstalleerd’

Volgens cijfers van Mixpanel staat iOS 10 iets meer dan een dag na de publieke release al op 14,5 procent van de apparaten. Daarmee is het op dit moment populairder dan iOS 9.

Sinds gisteravond kan iedereen iOS 10 downloaden. En dat wordt al massaal gedaan. Volgens de nieuwste cijfers van onderzoeksbureau Mixpanel draait zo’n 14,5% van alle iOS-apparaten nu iOS 10. Als we deze eerste statistieken mogen geloven, staat iOS 10 iets meer dan 24 uur na het beschikbaar komen al op meer toestellen dan kort na de release van iOS 9 het geval was. Dat moest toen genoegen nemen met zo’n 12,6 procent.

Effect iOS 10-problemen gering

Zo op het eerste gezicht lijken de iOS 10-problemen met vastlopers weinig effect te hebben gehad op de populariteit van de nieuwste update. Er zijn verder ook nog geen noemenswaardige problemen gemeld, behalve de gebruikelijke klachten over batterijduur. Er zijn zelfs aanwijzingen dat iOS 10 beter presteert op oudere iPhones dan eerdere versies van iOS.

Mixpanel iOS 10 statistieken

De overgrote meerderheid (80,92 procent) van de gebruikers gebruikt op dit moment nog iOS 9. Zo’n 4,5 procent heeft een oudere versie dan iOS 9. Wel is het zo dat iOS 10 niet meer op de iPhone 4s en enkele oudere iPads geïnstalleerd kan worden. Naar verwachting zal iOS 10 in het weekend nog wel een flinke boost krijgen. Vrijdag worden de eerste iPhone 7’s bezorgd. En mensen die nog even afgewacht hebben, zullen de komende dagen de update waarschijnlijk alsnog installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:36
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.