Apple A9x

‘iPhone 7 wordt net zo snel als de iPad Pro’

De A10-chip in de iPhone 7 zou net zo snel zijn als de A9X-chip in de iPad Pro. De chip zou alleen gemaakt worden door TSMC en heeft benchmarks die overeenkomen met de chip in de iPad Pro.

Apple A9x
We hebben al veel berichten voorbij zien komen over het uiterlijk van de iPhone 7 en het ontbreken van de koptelefoonaansluiting, maar over de specificaties van de binnenkant is nog weinig bekend. Vandaag hebben we mogelijk een eerste blik op de prestaties van de iPhone 7, zo blijkt uit de benchmarks. Hierdoor lijkt het erop dat de iPhone 7 qua performance net zo snel is als de iPad Pro.

A10-chip van TSMC in iPhone 7

De A10-chip in de iPhone 7 zou alleen maar geleverd worden door TSMC, zoals eerdere geruchten al voorspelden. Hoewel de A9-chip in de iPhone 6s geproduceerd worden door zowel Samsung als TSMC, zou Apple voor de iPhone 7 alleen voor laatstgenoemde gekozen hebben. Dit heeft mede te maken met het gedoe rondom de iPhone 6s-chip, waardoor die van Samsung trager is dan van TSMC. De technologie van TSMC zou er bovendien voor zorgen dat de chip kleiner gemaakt kan worden, terwijl de prestaties flink verbeterd zijn. Het gerucht meldt dat Apple de iPhone 7 eerst een stuk dunner wilde maken dan de iPhone 6s, maar dit nu slechts een fractie scheelt.

iPhone 7 benchmark met A10-chip.

Volgens de benchmarks ligt de A10-chip op één lijn me die van de A9X in de iPad Pro. Deze chip wordt gebruikt in zowel de grote als kleine iPad Pro en is momenteel Apple’s krachtigste chip in een mobiel apparaat. Apple zou door de efficiëntere prestaties en kleinere chip ook de batterijduur willen verhogen. Toch zal het verschil tussen de iPhone 6s en iPhone 7 niet heel groot zijn, want de A10 zou uiteindelijk ongeveer 18% sneller zijn dan de A9 in de iPhone 6s. Verder zou Apple het werkgeheugen van de iPhone 7 Plus willen verhogen naar 3GB, wat overeenkomt meer eerdere geruchten over deze verhoging. De iPhone 6s heeft momenteel 2GB aan RAM, terwijl de grote iPad Pro voorzien is van 4GB.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2016, 15:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.