Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Loop Disease: iPhone 7-gebruikers klagen over defecte microfoon en speaker

Reparatiespecialisten krijgen steeds vaker klachten van iPhone 7-gebruikers waarbij de microfoon kuren vertoont. Het probleem wordt inmiddels Loop Disease genoemd en kan je toestel onbruikbaar maken.

Loop disease bij iPhone 7

Heb jij een iPhone 7 en is het speaker-icoontje tijdens telefoongesprekken wel eens grijs en daardoor onbruikbaar? Of kun je de Dictafoon-app niet meer gebruiken? Dan heeft jouw iPhone 7 waarschijnlijk last van Loop Disease, een nieuw ontdekt microfoon-probleem bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Het probleem is het gevolg van een loslatende connector bij de audio-chip. Wat kun je hier tegen doen en heeft Apple al gereageerd?


Motherboard sprak met Federico Cerva, die in Londen een eigen iPhone- en iPad-reparatiebedrijfje heeft. De afgelopen zes maanden komen echter steeds meer mensen bij hem langs die last hebben van een specifiek probleem met de speaker. Volgens hem zijn er zo’n tien tot vijftien gevallen per week, waardoor hij inmiddels over een epidemie spreekt. De symptomen zijn niet alleen een grijs geworden speaker-knop tijdens telefoongesprekken (waardoor je een gesprek niet via de speakers kan laten lopen), maar ook vastlopende toestellen of toestellen die bij het opstarten niet verder willen dan het Apple-logo. Een loslatende connectie bij de audio-chip is de boosdoener van deze problemen die nu al door reparatiebedrijven ‘Loop Disease’ genoemd wordt, als tegenhanger van ‘Touch Disease’ op de iPhone 6 Plus. Volgens Cerva is het probleem van Loop Disease een stuk groter.

Ook Jessa Jones uit New York zegt het probleem steeds vaker tegen te komen. Jones werkt bij iPad Rehab, een bedrijf dat Apple-producten repareert in opdracht van andere bedrijven. Volgens haar speelt het probleem maar zelden bij nieuwe toestellen, want het zijn vooral de iPhones van een aantal jaren oud die hier last van hebben. De iPhone 7 viert dit jaar zijn tweede verjaardag, waardoor een groeiend aantal mensen met dit model hierover klagen. Het is echter nog onduidelijk waardoor dit probleem veroorzaakt wordt. Volgens Cerva zorgt het laten vallen van je toestel voor het probleem, terwijl Jones het probleem toeschrijft aan kleine buigingen.

Eenvoudig op te lossen
Het probleem is volgens beide experts eenvoudig op te lossen met een kleine reparatie. In ongeveer een kwartier kan het probleem verholpen worden, maar de reparaties kosten zo’n $100 tot $150. Als je toestel binnen de garantie valt, dan hoef je voor een dergelijke reparatie waarschijnlijk niets te betalen.

De afgelopen tijd is er al vaker geklaagd over microfoonproblemen bij dergelijke toestellen. Op YouTube zijn diverse video’s te vinden van specialisten die dit probleem bespreken. Eerder bleek al uit een interne memo dat Apple de microfoonproblemen bij de iPhone 7 erkent, maar het is nog onduidelijk of het hier om hetzelfde probleem gaat.

Bekijk ook

Apple erkent microfoonprobleem bij iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Apple legt in een intern document uit dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus last kunnen hebben van de microfoon als je iOS 11.3 en nieuwer installeert. Gebruikers kunnen een grijze speakerknop te zien krijgen tijdens het bellen, waardoor ze niet handsfree kunnen bellen.

Reactie van Apple
Apple heeft tegenover Motherboard gereageerd en zegt de problemen verder te onderzoeken. Apple spreekt zelf over een ‘klein aantal klachten over de microfoon van de iPhone 7’ en dat getroffen gebruikers het beste contact op kunnen nemen met Apple Support. Een officieel reparatieprogramma is er niet, maar mocht je hier last van hebben dan is het in ieder geval de moeite waard om zo snel mogelijk met Apple contact op te nemen, zeker nu de Europese consumentengarantie van twee jaar nog van kracht is.

Bekijk ook

Zo neem je contact op met Apple Support

Heb je een probleem met een Apple-product, dan kun je op verschillende plekken terecht om het probleem op te lossen. In dit artikel leggen we uit hoe je contact opneemt met Apple Support, de klantenservice en de helpdesk.

In twee losse artikelen leggen we uit wat de oorzaak kan zijn als je microfoon niet werkt en wat je moet doen als je slecht verstaanbaar bent aan de telefoon.

Bekijk ook

iPhone-microfoon werkt niet? Zo kun je het oplossen!

Is de iPhone-microfoon kapot? Als je problemen hebt met de microfoon van je iPhone kan dat allerlei oorzaken hebben. In deze tip helpen we je om het probleem te lokaliseren en op te lossen.
Bekijk ook

Slecht verstaanbaar tijdens het bellen? Dit kan helpen

Ben je slecht verstaanbaar tijdens het bellen? Het zou aan de kwaliteit van het telefoonnetwerk kunnen liggen, maar ook aan je hoesje, oordopjes, een kapotte microfoon of een storing met speciale technieken die je provider gebruikt. Deze tip helpt je op weg om te achterhalen waarom jij slecht verstaanbaar bent tijdens het bellen met de iPhone.

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over de specs en functies van dit toestel, dat inmiddels is opgevolgd door de iPhone 8 Plus.

iPhone 7 Plus

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.