‘Eerste voorraad iPhone 7 onderweg naar Nederland’

De eerste voorraad van 317.000 nieuwe iPhones is vanuit China op weg naar de VS, UK, Italië en Nederland. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn dat Nederland dit jaar in de eerste groep landen zit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple’s productiepartner Foxconn heeft een lading van 371.000 nieuwe iPhones op transport gezet naar westerse landen. Opvallend is dat daarbij expliciet Nederland wordt genoemd. Zou Nederland dit jaar in de eerste groep landen zitten? Een verband met havenstad Rotterdam is er in ieder geval niet, want Apple verstuurt de vracht per vliegtuig, niet per schip.

Update 8 september: Nederland hoort inderdaad bij de eerste groep landen. Wil je dit toestel hebben, lees dan onderstaand artikel over de iPhone 7 reserveren en het plaatsen van een pre-order.

Euro pallets

371.000 iPhones op transport

Digitimes bericht dat Foxconn dankzij betere samenwerking met transporteurs en de Chinese douane de nieuwe iPhones sneller kan leveren. Er zou een voorraad van 371.000 nieuwe iPhones onderweg zijn naar de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Italië en… Nederland. Dat schrijven Chinese media. Nederland en Italië zitten traditiegetrouw niet in de eerste groep landen.

De eerste voorraad van 84.700 stuks ging op 2 september door de douane van Zhengzhou, in de provincie Henan. Volgens een iCulture-lezer in de reacties onder dit artikel heeft FedEx een Boeing 777 ingezet om de toestellen te transporteren naar Europa.

Tim Cook in China

The new iPhones are designated for markets including the US, UK, Netherlands and Italy, according to media reports in China.

De douane-ambtenaren hebben een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat de procedures sneller kunnen worden afgewikkeld, zodat het transport korter duurt. Wellicht hebben Cook’s regelmatige bezoeken aan China daaraan bijgedragen. In het verleden had Apple niet altijd goede relaties met de Chinese overheid. Een vlotte procedure is echter in het belang van iedereen: China kan meer exporteren en wij hebben onze nieuwe iPhones eerder in handen. Er waren dit jaar traditiegetrouw weer geruchten dat er tekorten zullen zijn in de winkels, maar daarbij gaat het waarschijnlijk alleen om de topmodellen met dubbele camera.

Gelekte foto van doosjes in Italië

In Italië is inmiddels een foto opgedoken van de vermoedelijke doosjes voor de iPhone 7. Het toestel zou in Italië via providers TIM, 3 en Vodafone worden aangeboden. Daarbij wijst alles erop dat de launch op 16 september is gepland. Italië is normaal gesproken geen onderdeel van de eerste groep landen, maar dat zou deze keer wel eens anders kunnen zijn.

iPhone 7 doosjes in Italië

De doosjes bevatten aan de bovenkant geen afbeelding van de iPhone 7, maar het lijkt ons sterk dat Apple er later nog een foto op plakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2016, 18:35
Categorie Achtergrond
Onderwerpen china, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.