iPhone in Glossy Black

Zo ziet een iPhone in ‘Glossy Black’ er uit

Er zijn geruchten over een iPhone 7 in pianozwart of Glossy Black. Hoe zou zo'n glimmend zwarte iPhone eruit zien en wat zijn de laatste voorspellingen? Analist Ming-Chi Kuo zet ze op een rijtje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als we de bekende analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, is er woensdagavond een verrassing te zien. Apple zou de iPhone 7 in maar liefst vijf kleuren willen uitbrengen, waaronder matzwart en glimmend zwart. Bij dat laatste moet je denken aan een glimmend gelakte zwarte piano, maar dan toegepast op de behuizing van je iPhone. De eerste renders zijn al gemaakt door ontwerpers, zodat je al een eerste indruk krijgt hoe dat eruit gaat zien.

Update 8 september: De glimmend zwarte iPhone is realiteit geworden. Apple heeft Jet Black (Gitzwart) als nieuwe kleur aangekondigd. Wil je dit toestel hebben, lees dan onderstaand artikel over de iPhone 7 reserveren en het plaatsen van een pre-order.

iPhone in Glossy Black

iPhone 7 in glimmend zwart

Op de foto zie je een matte, zwartgrijze iPhone 7 bovenop de beloofde nieuwe kleur Glossy Black. Het zou lijken op het glimmend zwarte materiaal van de Mac Pro. De andere kleuren zijn zilver, goud en roségoud.

iPhone in Glossy Black

Glossy Black: waar komt het vandaan?

Die nieuwe kleur Glossy Black komt niet zomaar uit de lucht vallen: het werd ook genoemd in een bericht op Macotakara, waarin ze een foto van vijf verschillende simkaartklepjes lieten zien. Eén daarvan is glimmend zwart.

Simkaartklep iPhone 7 in 5 kleurenApple-analist Ming-Chi Kuo legde wat betreft de iPhone 7 nog even al zijn kaarten op tafel, vlak voordat Apple met de aankondigingen begint. De analist verwacht dus vijf kleuropties: roségoud, goud, zilver, donker zwart (mat) en pianozwart (glimmend). Het glimmend zwarte model zou wel eens het meest gewilde model kunnen worden, want volgens Kuo zijn de voorraden beperkt waardoor Apple de kleur misschien beperkt houdt tot de duurdere modellen met meer opslag.

Kuo verwacht ook dat Apple de iPhone 7 met 32GB opslag gaat aanbieden. Daarnaast kun je kiezen uit 128GB en 256GB. De iPhone 7 Plus heeft 3GB RAM vanwege de dubbele cameralens, terwijl de gewone iPhone 7 het moet doen met 2GB. Beide camera’s zijn 12 megapixel en bestaan uit een groothoeklens en een telefotolens. Daarmee wordt het mogelijk om optisch te zoomen en lichtveldfotografie toe te passen, waarbij je focust nadat de foto is gemaakt.

iPhone Glossy Black

Extra sensor voor 3D Touch
De iPhone 7 is volgens Kuo ook IPX7-waterbestendig, vergelijkbaar met de Apple Watch. De homeknop klikt niet meer en er is geen koptelefoonaansluiting. Kuo verwacht dat Apple EarPods met Lightning-connector in het doosje stopt, samen met een 3,5mm koptelefoonadapter. In de plaats van de koptelefoonaansluiting komt een extra sensor voor 3D Touch. Onduidelijk is nog of Apple True Tone-technologie gaat gebruiken, zoals op de kleinere iPad Pro. De cameraflitser krijgt vier ledlampjes: twee warme, twee koude.

Bij de A10-processor van TSMC moeten we volgens Kuo rekenen op een kloksnelheid van 2,4 tot 2,45GHz (ter vergelijking: bij de A9 was dat 1,85GHz). Een tweede speaker boven het scherm gaat zorgen voor stereogeluid als je de iPhone in landschapsweergave houdt en de nabijheidssensor zal voortaan gebruik maken van een laser.

Afbeeldingen door AppleArab.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2016, 23:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, Ming-Chi Kuo

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.