Nieuwe Mac Pro nu beschikbaar in online Apple Store (update)

De nieuwe Mac Pro is nu verkrijgbaar in de online Apple Store. De Mac Pro heeft minstens een quad core-processor en 12GB RAM.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Mac ProDe nieuwe Mac Pro is nu verkrijgbaar in de online Apple Store en wordt verkocht vanaf 3.049 euro. Daarmee komt Apple de belofte na om de Mac Pro vanaf december 2013 aan te bieden, maar Nederlandse en Belgische kopers kunnen alsnog pas volgend jaar met de nieuwe Macs aan de slag. De eerste exemplaren zijn volgens Apple namelijk pas in januari verzendklaar. De Mac Pro heeft een cilindervormig ontwerp met daarin minstens een quad-core Intel Xeon E5-processor.

Nederland en België lijken een lagere prioriteit te hebben dan bijvoorbeeld de Verenigde Staten, waar de Mac Pro vanaf 30 december wordt verstuurd naar kopers.

De Mac Pro biedt ondersteuning voor maximaal drie 4K-beeldschermen of zes Thunderbolt-displays. Het basismodel is verkrijgbaar met 3,7 GHz quad-core Intel Xeon E5-chip met turbo boost-snelheden tot 3,9 GHz, 12GB RAM en 256 GB flashgeheugen. In de VS kost dit model $2.999, terwijl je er in Europa flink wat meer voor betaalt, namelijk €3.049. Er is ook een duurdere uitvoering met 3,5 GHz 6-core Intel Xeon E5-processor met turbo boost-snelheden tot 3,9 GHz, 16GB geheugen en eveneens 256 GB flashgeheugen. Die kost $3.999 in de VS en €4.049 in Europese landen. Als je wilt kun je de processor vervangen door een 8-core of 12-core uitvoering of een betere grafische chip met meer VRAM. Wat het flashgeheugen betreft loopt het aanbod op tot 1 terabyte opslag. Een Mac Pro met de beste processor, videokaart en geheugenopties kost in de Verenigde Staten $9.599, terwijl je hiervoor in Nederland en België €9.649 betaalt. Je kunt er bij je bestelling ook voor kiezen om een 4K-display van Sharp te kopen voor €3.999.

We hebben even moeten wachten op een nieuwe Mac Pro. Drie jaar lang kreeg de Mac Pro geen significante update meer. De voorganger van dit nieuwe exemplaar werd door Apple in augustus 2010 op de markt gebracht.

De Mac Pro is vooral bedoeld voor professionele gebruikers die de flinke processorkracht volledig kunnen gebruiken om snel zware handelingen uit te voeren, maar het is op zijn beurt een uiterst compacte computer: het formaat is slechts een achtste van de vorige Mac Pro. De Mac Pro is 25,1 centimeter hoog, heeft een diameter van 16,7 centimeter en weegt 5 kilo.

Final Cut, Compressor en Motion bijgewerkt voor Mac Pro

Apple heeft Final Cut en de daarbij behorende apps Compressor en Motion van updates voorzien waarin ondersteuning voor de Mac Pro is toegevoegd. De applicaties werken voortaan op 4K-schermen en kunnen optimaal gebruikmaken van de dubbele grafische processor in de Mac Pro.

Downloaden:

Meer informatie: online Apple Store, vanaf €3049,- (donderdag 19 december verkrijgbaar)

mac-pro-assemblage

Dit artikel verscheen eerder op 18 december, toen Apple bekendmaakte de Mac Pro op 19 december te verkopen. We hebben het artikel in aangepaste vorm opnieuw gepubliceerd nu de verkoop van start is gegaan.

iCulture besteedt normaal gesproken geen aandacht aan nieuws over nieuwe Mac-modellen, maar bij grote aankondigingen een ingrijpende vernieuwingen maken we een uitzondering. Mocht je niet geïnteresseerd zijn in Mac-nieuws, dan kun je dit artikel gewoon overslaan en doorgaan met het volgende nieuwtje. Dit artikel bevat links naar de online Apple Store. Door de Mac Pro via deze links te bestellen steun je iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2013, 11:46
Categorie Apple
Onderwerp mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.