KPN-klant bij winkel

Bij KPN kun je je bundel nu ook in het buitenland gebruiken

KPN laat klanten met nieuwe bundels internetten in de EU, zonder extra kosten. Je gebruikt je bel-, sms-en internetbundel alsof je in Nederland bent. Voor bestaande klanten is er ook een oplossing in de vorm van EU Uitbreiding.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

KPN gaat vanaf 26 september abonnementen invoeren waarbij je de belminuten, sms’jes en data in andere EU-landen kunt gebruiken. Je betaalt dan niets extra’s voor gebruik van je iPhone in het buitenland, waardoor roaming als het ware verdwijnt. De MB’s die je verbruikt gaan van je normale bundel af en zodra de bundel op is wordt internet in het buitenland automatisch uitgezet.


KPN-klant bij winkel

KPN-databundel in buitenland gebruiken
Bij de nieuwe Zorgeloos-abonnementen kun je in Nederland blijven internetten als de bundel op is, maar de snelheid wordt wel terggeschroefd naar 64 Kbps. Het gaat om zes abonnementen, waarvan twee zonder databundel. Deze kosten respectievelijk 15 en 20 euro per maand. Ook komen er drie bundels met onbeperkt bellen en sms’en, aangevuld met 1GB, 5GB of 10GB data voor respectievelijk 25, 30 en 40 euro per maand. Hiervoor moet je een contract afsluiten voor twee jaar.

KPN Bundels September 2016

Topstuk in het aanbod is de duurste bundel van 99 euro per maand. Daarvoor krijg je onbeperkt bellen en sms’en, 20GB data en Spotify Premium. Bij deze duurste bundel kun je internetten zoals thuis in de VS en Canada, terwijl het bij de goedkopere bundels alleen in de EU geldt.

Maximaal 60 dagen
De Zorgeloos-abonnementen klinken ideaal voor Nederlanders die vaak in het buitenland verblijven, maar in de kleine lettertjes staat iets waar je toch nog even op moet letten. De nieuwe abonnementen mag je maximaal 60 dagen per jaar in de EU (of VS en Canada) gebruiken. Volgens KPN is dit voldoende voor meer dan 90% van de Nederlanders die regelmatig op vakantie of stedentrip gaan. Ga je een halfjaar in het buitenland wonen, dan zul je die 60 dagen al snel overschrijden. KPN behoudt zich dan het recht voor om extra (roaming)kosten in rekening te brengen. Ze informeren vooraf als je dreigt tegen extra kosten aan te lopen.

EU Uitbreiding voor bestaande klanten
Mensen die nog een lopend KPN-abonnement hebben kunnen ook gebruik maken van de nieuwe opties, maar ze betalen daarvoor €5 per maand. Zij kunnen de EU Uitbreiding aanzetten, waarmee je tijdens een vakantie of stedentrip in de EU je abonnement kunt gebruiken alsof je in Nederland bent. Je kunt dit afsluiten via de KPN-winkels of de klantenservice.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:33
Categorie Providers
Onderwerpen buitenland, Internet, kpn, roaming
50 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.