iPad Pro 2018 buigen

Reacties voor: Ga niet op je iPad Pro zitten

Gevoelig voor buigen
De iPad Pro 2018 blijkt wat gevoeliger voor buigen. De modellen van 11- en 12,9-inch zijn de dunste ooit met slechts 5,9mm. Maar je moet er niet op gaan zitten als je op de bank ploft.
Lees het complete artikel → Ga niet op je iPad Pro zitten
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -
39 reacties
 1. Ik vind dit soort testen onnodig.

 2. Origineel geplaatst door Elliott
  Ik vind dit soort testen onnodig.

  Je hebt gelijk dat vind ik namelijk ook

 3. Spring niet op de voorruit van je auto!!🤦🏼‍♂️

 4. Wie doet z’n ipad in de koffer als je op vakantie gaat? Handbagage is toch veel veiliger? Kan je ‘m nog gebruiken ook in het vliegtuig.
  Verder wel mooie sneer naar de YouTubers “voor de kijkcijfers” 👍🏻

 5. Is dit slechter dan de vorige generatie? Of kan je die net zo makkelijk buigen? Ik ga het niet proberen met mijn oude iPadje.

 6. Wat een onzin, dit soort “testen”. Als je op je bril gaat zitten, gaat ie kapot. Zelfs met de hand kun je’m buigen en zelfs breken! 🤔

 7. Erg genoten van het filmpje, ik had wel medelijden met de iPad.

 8. Gelukkig zijn strakke skinny jeans alweer uit de mode! 👍

 9. Mijn iPad air 2 buigt ook, alleen al als ik hem in mijn tas heb zitten voor school.

 10. Mijn iPad air 2 buigt ook als ik hem in mijn tas heb zitten tijdens school.

 11. In de categorie “no shit Sherlock”: ga niet op je ipad zitten

 12. Ik weet eigenlijk niet waarom ik altijd naar dit soort video’s kijk! Ik wil het wel zien, maar kan er eigenlijk niet tegen dat zo’n duur ding gewoon wordt vernield!😅

 13. En kan je hem wel als onderzetter gebruiken?👀

 14. Zijn dit soort testen gedaan door mensen die graag alles stuk maken? Dan kan je voor elk apparaat wel zo een filmpje maken. Echt zonde en onzinnig.

 15. Wat een goede tip!
  Wilde Mn ipad net als kussen gaan gebruiken.

 16. Zo zie je maar hé Samsung… Apple had een foldable tablet!

  Inderdaad, wat een onzin testen. Ik heb er nog een eentje: ik neem een vork en probeer mijn vlees te snijden. Conclusie: de vork is een slecht mes!

 17. Sorry hoor, maar ‘jullie’ reacties hierboven slaan nergens op. Nog nooit is een iPad zo duur geweest en nog nooit is een iPad zó kwetsbaar geweest. Apple neemt vele stappen achteruit door de hoofdprijs te vragen voor zo een fragiel apparaat.

 18. @Nieloz: onzin. Je kunt er gewoon een beschermhoes omheen doen om hem te beschermen. Als jij dat niet doet en je gaat er ook nog eens NIET voorzichtig mee om, dan ligt dat echt aan jezelf. Niet aan Apple.

 19. Hmm🤔, de volgende iPad Pro wordt van 7000 series aluminium voorzien om buigen tegen te gaan? Elk product is buigzaam zolang je er voldoende krancht erop uitoefend.

 20. @Suzanne: Wat een bekrompen reactie, maar dat is standaard voor vele Apple fans die een iDrol van €9000,- nog zouden steunen.

  Een iPad gebruiken mijn klanten veelal op locaties, dan moet je een iPad mee gaan nemen. Denk jij dat een leren hoes er voor zorgt dat een iPad die zo fragiel is, niet buigt? Ik denk het niet, ik weet het wel zeker van niet.

 21. De iPhone XS Max is met dezelfde tests bijna niet kapot te krijgen https://youtu.be/oT6VL4x-rHY

  Hij wil in die video’s laten zien hoe kras en buig bestendig verschillende apparaten van verschillende merken zijn. Iets wat bij dagelijks gebruik ook gebeurd, maar dan in een extreme vorm om te laten zien tot hoever het goed gaat.

 22. Hij buigt gewoon extreem snel deze ipad.
  Het zwakste gedeelte zit in het stuk van de wireless charging voor de nieuws Apple Pencil.

  Pak eens een iets dikkere surface pro 4 nou deze is gewoon niet te buigen zonder extreme kracht.

  De nieuwe ipad pro buigt met minimale kracht en is daarmee de minst sterke ipad ooit.

  Gewoon een feit dus.
  Wel niet nodig deze testen bla bla bla

  Dit model is gewoon heel erg kwetsbaar.

 23. @b1: alle toestellen met een Lithium-ion-accu dienen om veiligheidsredenen zelfs steeds in de handbagage te worden gestopt. Dit wegens ontploffing en brandgevaar 🙂

 24. Ook niet op je hamster.

 25. Ik gebruik all jaren lang iPads voor werkelijk alles, maar moet zeggen dat ik de nieuwe Pro toch wel fragiel vind lijken op deze video. Ik ben altijd erg voorzichtig met mijn spullen maar wil tegelijk ook niet dat het bij het minste of geringste stuk gaat. Vraag me af of hij werkelijk minder sterk is of dat mijn huidige pro van 2017 ook zo snel buigt? Ik ga het in elk geval niet testen.

 26. Oh kak, laat ik nou net dat ding voor 1000 euro willen kopen om er op te gaan zitten! Helaas…

  OT: lijkt me logisch, toch? Ik heb een iPad Pro 10.5 inch en die gebruik ik ook niet om op te zitten.

 27. Ik koop een nieuwe Lexus, of nee, cadillac? en krijg nou het heen en weer. Ik krijg deuken in het geheel als ik er op neer plof i.p.v. op de stoelen.

 28. Ga niet op je …. zitten. Misschien kunnen we er een serie artikelen aan wijden. Laat ik wat voorzetjes doen:
  – kind
  – kat
  – bloemkool
  – bos bloemen
  – messenset
  – beschuit met muisjes

 29. Origineel geplaatst door b1
  Wie doet z’n ipad in de koffer als je op vakantie gaat? Handbagage is toch veel veiliger? Kan je ‘m nog gebruiken ook in het vliegtuig.

  Verder wel mooie sneer naar de YouTubers “voor de kijkcijfers” 👍🏻

  Is niet toegestaan… althans op intercontinentale reizen.

 30. Origineel geplaatst door Nieloz
  Sorry hoor, maar ‘jullie’ reacties hierboven slaan nergens op. Nog nooit is een iPad zo duur geweest en nog nooit is een iPad zó kwetsbaar geweest. Apple neemt vele stappen achteruit door de hoofdprijs te vragen voor zo een fragiel apparaat.

  Wat dacht je van een auto, betaal je ook de hoofdprijs voor en kan makkelijk beschadigen.
  In de regel is men daar toch ook voorzichtig mee (mits men een auto heeft…)

 31. (Red.) Off-topic. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

 32. Mijn maag draait altijd om. Maar dat komt omdat ik het nooit kan verdragen dat iets moedwillig kapot wordt gemaakt. Heb ik ook met bushokjes.

 33. Origineel geplaatst door Elliott
  Ik vind dit soort testen onnodig.

  Ik ook, net als voor elk dingetje een Engels woord bedenken zoals “bendgate” wat een Bullshit! 😝

 34. Origineel geplaatst door Maarten
  Ga niet op je …. zitten. Misschien kunnen we er een serie artikelen aan wijden. Laat ik wat voorzetjes doen:

  – kind

  – kat

  – bloemkool

  – bos bloemen

  – messenset

  – beschuit met muisjes

  – Stanleymes
  – Schoonmoeder
  – Luie reet
  – Moniertang
  – Soepstengels

 35. Deze test is niet bedoeld voor wie heel zuinig omgaat met zijn peperdure iPad. Zelf gebruik ik hem voor mijn werk veel buiten en op plekken waar niet altijd een bureau of tafel klaar staat om hem op te leggen. Als zo’n geavanceerd apparaat dan zo kwetsbaar is (denk aan contact met zandkorrels, in volle tas of rugzak gepakt, gedachtenloos even op een houten stoel gelegd) houd ik het voorlopig maar bij mijn iPad Air2 met de goedkoopste hoes die er is. Na een aantal jaren intensief gebruik (inclusief erop gaan zitten, op de grond vallen, onder het zand zitten of kletsnat regenen) is er nog geen krasje te vinden op dit apparaat. Na het zien van de YouTube video weet ik zeker dat de nieuwe Pro al lang stuk of beschadigd zou zijn geweest.

 36. Haha wie gaat er nou op z’n iPad zitten? Wat een dom en nutteloos onderzoek.

 37. De titel van dit stuk past niet bij de inhoud. Als je het filmpje goed bekijkt, dan zie dat de ipad onder zeer lichte druk al breekt. Dat is zorgwekkend… en dat er op zitten is erbij bedacht. Ding extreem fragiel (ook in vergelijking met de vorige ipad pro) en dat is best spannend en goed om te weten.

 38. Sorry dat ik hier een grote “combo breaker” doe maar ik vind dit wel degelijk een issue van de nieuwe ipad pro. Niemand had geklaagd als de ipad één milimeter dikker was aan de randen vam het aluminium en toch had misschien deze bend gate kunnen voorkomen.
  Ook klagen mensen over de te dunne pencil. Maak die even iets dikker en je lost twee problemen op (breekbaarheid en de ergonomie).

  Ik ben het totaal niet eens met de design keuzes dat alle mac producten de laatste tijd zo dun zijn dat ze enorm fragiel worden. Zo ook de toetsenborden van de macbook pro’s. Echt een enorme stap achteruit qua duurzaamheid. Ook qua accu zijn ze minder omdat ze net een paar mm dunner zijn.

  “Koop een hoesje”. Ja dat sowieso maar daarmee voorkom je niet dat iets buigt en je macbook toetsenbord wordt er ook niet beter op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.