iPad mini 4 met apps

Gerucht: ‘Apple werkt aan iPad mini 5’

Apple werkt volgens analist Ming-Chi Kuo aan een nieuwe iPad mini (iPad mini 5). Ook onthult Kuo welke andere producten hij nog dit jaar verwacht, waaronder de AirPods 2. En de AirPower is ook nog steeds niet van tafel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPad mini 5 op komst

Voor veel mensen zullen Kuo’s opmerkingen als een totale verrassing zijn gekomen. De onthulling van een nieuwe iPad mini is bijzonder, omdat het laatste model alweer uit 2015 dateert. Sindsdien heeft Apple de iPad mini 4 wel in het assortiment gehouden, maar geen update gegeven. Kuo zegt op basis van informatie uit de toeleveringsketen dat de iPad mini 5 een verbeterde processor heeft. Om de kosten te drukken zou Apple hebben gekozen voor een 7,9-inch LCD-scherm. De analist weet nog niet zeker of we de iPad mini 5 dit jaar al in de winkel zullen zien. Er is ook kans dat de release wordt doorgeschoven naar begin 2019.


Ook nieuwe iPad Pro
Kuo verwacht ook dat Apple een nieuwe iPad Pro met randloos scherm aankondigt, zonder fysieke thuisknop en mét Face ID. Dat mag geen verrassing meer heten, want dergelijke geruchten zijn de afgelopen maanden al regelmatig voorbijgekomen. Kuo denkt dat Apple bij de iPad Pro overstapt op USB-C en dat er een nieuwe Apple Pencil zal verschijnen.

iPad Pro-concept in verschillende kleuren.

De aankondiging van de nieuwe iPad Pro’s kunnen we volgende week dinsdag verwachten, tijdens het evenement in New York. Het iPad event 2018 begint om 15:00 uur Nederlandse tijd op 30 oktober. Zorg dus dat je klaar zit, of houd iCulture in de gaten om niets te missen! De locatie is de Brooklyn Academy of Music, vandaar het afwijkende tijdstip.

AirPods en AirPower
Verder verwacht Kuo dat er dit kwartaal nieuwe AirPods aan komen, maar ook dat zou volgens de analist kunnen doorschuiven naar het eerste kwartaal volgend jaar. Apple kondigt ze misschien wel op het event aan, maar de beschikbaarheid volgt later. Ze hebben een draadloze oplaadcase en een nieuwe draadloze chip die ‘Hé Siri’ mogelijk maakt. In dezelfde periode zou Apple de AirPower kunnen uitbrengen. Apple lijkt de oplaadmat nog niet te zijn vergeten, want in de boekjes van de iPhone XR wordt het accessoire nog steeds genoemd.

iPad mini 5

Ook nieuwe Macs
De meeste tijd zal tijdens het event worden opgeslokt door de iPad en Mac. Kuo verwacht nieuwe processors en andere intern verbeteringen. Een ‘goedkope’ laptop en vernieuwde iMacs en een Mac mini staan volgens geruchten op de planning. Dit alles sluit goed aan op onze verwachtingen van het iPad event 2018, die we eerder op een rijtje hebben gezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.