Apple TV-app

Gerucht: ‘Apple brengt tv-dienst in 2019 naar meer dan honderd landen’

Apple's tv-dienst moet volgens bronnen in 2019 in meer dan honderd landen beschikbaar zijn. Eerder was nog onduidelijk hoe Apple's planning voor de streaming dienst eruit zag. Als eerste land is de Verenigde Staten aan de beurt.

We krijgen een steeds beter beeld van Apple’s tv-plannen, waar alle Apple-shows uiteindelijk te zien zullen zijn. Volgens The Information wil Apple de streamingdienst in 2019 in meer dan honderd landen uitbrengen. Maar dat betekent dat de dienst niet meteen in alle landen tegelijk uitkomt.

‘Apple’s streamingdienst in honderd landen’

Zoals altijd bij Apple is het eerst de beurt aan de Verenigde Staten. Apple is van plan om de tv-dienst in de eerste helft van 2019 uit te brengen in Amerika. In de maanden daarna wordt de dienst uitgerold naar steeds meer landen. Om welke tijdsspanne het dan precies gaat, is nog niet bekend. In ieder geval moet de dienst dus in 2019 in meer dan honderd landen beschikbaar zijn. Of Nederland en België hier ook bij zitten weten we niet, maar gezien het aantal ligt dat wel in de lijn der verwachting.

Apple is van plan om haar eigen series gratis aan te bieden aan iPhone-gebruikers, zo beaamt ook The Information. Eerdere bronnen meldden dat de vernieuwde TV-app de plek is waar alle series verschijnen. Deze is nu nog niet beschikbaar in Nederland en België, maar daar komt dan waarschijnlijk verandering in zodra de dienst hier beschikbaar komt.

Naast Apple’s eigen series gaat Apple ook andere betaalde diensten via haar TV-app aanbieden, van bijvoorbeeld HBO. Het aanbod hiervan zal verschillen per land, omdat niet elke dienst overal beschikbaar is. Apple is nog aan het onderhandelen over de prijs die ze aan providers moeten betalen voor het aanbieden van films en series. The Information vergelijkt het aanbod dan ook met Amazon Prime Video. In de basis is de dienst in alle landen gelijk, maar de extra kanalen met betaalde diensten verschilt per land.

Het lijkt er dus op dat we begin 2019 meer details kunnen verwachten van Apple’s tv-plannen. Tot die tijd kun je ons overzicht van Apple-shows raadplegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2018, 8:49
Bron Bron The Information
Categorie Apple
Onderwerpen apple shows, televisie, tv-series
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.