Gerucht: ‘iPad mini 5 en nieuwe 10-inch iPad in eerste helft 2019’

Volgens geruchten werkt Apple aan twee nieuwe goedkopere iPads. Naast de iPad mini 5 komt er volgens bronnen ook een nieuwe 10-inch iPad.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het leek er jarenlang op dat het over en uit was met de iPad mini. Het huidige model werd alweer ruim drie jaar geleden uitgebracht, maar in oktober kwam al het gerucht dat Apple werkt aan een iPad mini 5. Nu beweren bronnen bij de productieketen dat dit model er echt aan zit te komen. Maar dat is niet het enige, want ook de iPad 2018 krijgt een opvolger.

‘iPad mini 5 en 10-inch iPad 2019’

De iPad mini 5 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een compact scherm rond de 7,9-inch, net zoals het huidige model. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple voor een volledig nieuw design met bijvoorbeeld Face ID kiest. Deze nieuwe iPad mini 5 is voornamelijk bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief voor de iPad Pro-modellen. De iPad mini 5 krijgt waarschijnlijk dan ook gewoon een LCD-scherm. Apple is van plan om de iPad mini 5 in de eerste helft van 2019 uit te brengen. De massaproductie zou later deze maand van start gaan.

Update januari 2019: Volgens Digitimes zijn fabrikanten van touchscreens er klaar voor om met de levering van componenten te beginnen, om op tijd gereed te zijn voor een introductie in de eerste helft van 2019.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple werkt aan iPad mini 5'

Apple werkt volgens analist Ming-Chi Kuo aan een nieuwe iPad mini (iPad mini 5). Ook onthult Kuo welke andere producten hij nog dit jaar verwacht, waaronder de AirPods 2. En de AirPower is ook nog steeds niet van tafel.

‘Nieuwe 10-inch iPad op komst’

Maar deze iPad mini 5 lijkt niet de enige te zijn. De opvolger van de 9,7-inch iPad 2018 verschijnt volgens de bronnen ook in de eerste helft van 2019. Dit model krijgt vermoedelijk een 10-inch scherm met iets dunnere schermranden, vergelijkbaar met de 10,5-inch iPad Pro uit 2017. Met de combinatie van deze 10-inch iPad en iPad mini 5 wil Apple de verkopen verder een boost geven.

Momenteel kun je de iPad kopen vanaf €359. De iPad mini 4 zit nu nog rond de €439. De prijzen voor de nieuwe modellen zullen vermoedelijk niet veel verschillen, al is het niet ondenkbaar dat de prijs van de kleinste iPad iets daalt dankzij een optie met minder opslagruimte. Standaard krijg je nu 128GB, maar dat lijkt als instapper voor de iPad mini 5 wat teveel van het goede.

Bekijk ook

iPad mini

iPad mini

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 17 januari: Update over Digitimes toegevoegd.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.