iOS 15.1.1 update.

iOS 15.1.1 is uit: lost belprobleem voor iPhone 12 en iPhone 13 op

Apple heeft iOS 15.1.1 uitgebracht, een nieuwe kleine update met bugfixes voor je iPhone. Wat heeft Apple deze keer gefixt?
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple bracht onlangs iOS 15.1 uit. Daar zaten niet alleen wat nieuwe functies in, maar Apple loste tegelijkertijd ook wat bugs op. Maar software is nooit uitontwikkeld, zo blijkt ook nu weer. Apple heeft zojuist iOS 15.1.1 uitgebracht, waarin weer enkele problemen opgelost zijn. De update is alleen beschikbaar voor de iPhone 12- en iPhone 13-modellen.

iOS 15.1.1 beschikbaar

Na de release van iOS 15.1.1 zijn er geen grote problemen aan het licht gekomen. Dat was bij de release van de eerste versie van iOS 15 wel anders. Gebruikers ervaarden diverse bugs en problemen in iOS 15, hoewel een deel daarvan inmiddels al opgelost is in eerdere updates.

Apple laat weten dat in iOS 15.1.1 een probleem met telefoneren met de iPhone 13 en iPhone 12 opgelost is. De releasenotes zijn als volgt:

iOS 15.1.1 verbetert het tegengaan van het wegvallen van gesprekken op iPhone 12- en iPhone 13-modellen.

De update is beschikbaar voor deze modellen:

Het is onwaarschijnlijk dat de beveiliging verbeterd is. Meestal verbetert Apple ook de beveiliging en worden beveiligingsproblemen opgelost, maar omdat de update alleen voor bovenstaande iPhones beschikbaar is (en ook niet voor de iPad), heeft Apple waarschijnlijk geen beveiligingsverbeteringen doorgevoerd. Lees ook ons artikel over functies van iOS 15.1, waarin je nog eens kan zien wat er onlangs al toegevoegd is.

Bekijk ook

Deze nieuwe functies van iOS 15.1 voegt Apple toe aan de iPhone

Apple gaat vandaag iOS 15.1 uitbrengen. Er komen weer diverse nieuwe functies in iOS 15.1, zoals ProRes en SharePlay! Lees hier wat er nieuw is.

iOS 15.1.1 downloaden
Om iOS 15.1.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 beschikbaar. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15. Deze versie is inmiddels opgevolgd door iOS 16.

iOS 15
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.