Reacties voor: Cijfers: Wordt iOS 13 de rommeligste versie ooit?

Heel veel updates verschenen
Het cijfer 13 zou wel eens een ongeluksgetal voor Apple kunnen worden. Er zijn in korte tijd heel veel updates verschenen en we moesten regelmatig onze iPhones bijwerken. Jason Snell zette de cijfers op een rijtje - maar we hebben wel een kanttekening.

Reacties: 16 reacties

  1. Eens, iOS 13 is een rommeltje.
    iOS 11 was ook niet je van het en Apple zou beterschap beloven….

    Moet ik nog beginnen over de mail app? Ben overgestapt naar Spark.

  2. Ik zie vaak wel wat slordigheden in het design of apps die wat trager zijn dan normaal. Van mij mag Apple best naar een Tick-Tock-model gaan: nieuwe versie, dan verbeteren, dan weer een nieuwe versie, ect.

  3. Er zijn misschien wat meer updates uitgegeven dan normaal, maar ik vind wel dat Apple snel is met het fixen van bugs als er iets niet goed is.

  4. Het was wat rommeliger als bijvoorbeeld iOS 10, maar Apple lost op zich snel problemen op. Grootste probleem wat je niet kunt oplossen is de steeds veeleisender wordende consument waardoor bedrijven als Apple vaker sneller dingen online zetten om de klant ter wille te zijn met de kans op onbekende bugs. Goed dat er testers zijn ( de consument 😉). Hopelijk lost Apple ook snel de batterij-problemen op van iOS 13.5

  5. Kort maar krachtig. Ja

  6. Het punt van dit artikel lijkt vooral om het artikel van Six Colors op z’n plek te zetten omdat het niet om 14 maar 13 updates gaat.

    Hoe dan ook, Apple brengt de laatste jaren sowieso wat meer updates uit. Waar iOS voorheen eigenlijk alleen nieuwe functionaliteit kreeg in de ‘volle’ release, zit dat nu ook in ‘puntreleases’, waarvan er dan ook veel meer zijn. Dat vind ik een positieve ontwikkeling. Maar met de introductie van nieuwigheden gaat ook wel eens een bug gepaard en die moet dan ook weer geplet worden. Zodoende is het denk ik wel logisch dat het aantal updates door de jaren heen is gestegen.

  7. Ja, iOS13 is vooral in de beginperiode een ramp geweest. Veel bugs kwamen binnen no time aan het licht als je even met de nieuwe versie speelt, wat bij mij toch veel vraagtekens oproept omtrent het testproces. Ook nu weer in iOS13.5 problemen met mails in de Mailapp. Een bug die eerder ook aanwezig was, toen was opgelost en nu, voor mij, weer aanwezig is. Ze zullen ongetwijfeld werken volgens Testdriven Development, althans dat hoop ik, maar het resultaat is er nog niet naar vind ik.

  8. Ik ervaar iOS 13 anders als zeer sterk. In tegenstelling tot andere versies van iOS was deze al vroeg in de betafase behoorlijk stabiel en sindsdien ben ik in mijn gebruik ook weinig tot geen bugs tegengekomen.

  9. Klopt heb sinds 13.5 activeer apple music in me wcherm en gaat niet uit
    Gek van elke keer rood 1 in scherm
    Bepaal zelf wel wat ik activeer..!!!!!!!

  10. Origineel geplaatst door Danny
    Klopt heb sinds 13.5 activeer apple music in me wcherm en gaat niet uit
    Gek van elke keer rood 1 in scherm
    Bepaal zelf wel wat ik activeer..!!!!!!!

    Ja, maar dat is typisch een situatie waarvan Apple zegt; “It’s not a bug. It’s a feature”.

  11. @Sander db: ik ook. Erg blij met Spark

  12. Origineel geplaatst door Oude sok
    Het punt van dit artikel lijkt vooral om het artikel van Six Colors op z’n plek te zetten omdat het niet om 14 maar 13 updates gaat.

    Nou nee hoor, maar ik wilde het ook niet klakkeloos als waarheid presenteren. iOS 13 heeft natuurlijk maar korte tijd gehad om zich te bewijzen (9 maanden) terwijl iOS 9 en 10 er gunstig uit springen vanwege die pas veel later verschenen update. Als je statistiek doet en er zitten rare afwijkingen in, dan vind ik dat je moeite moet doen om dat te verklaren.

    Met die fout in het aantal updates valt namelijk de hele bodem weg uit de claim dat iOS 13 elke 17 dagen een update kreeg.

  13. Het begint stilaan een knoeiboel te worden. Ik krijg er een Windows déjà vu bij! IOS 13.5 en IPADOS 13.5 laten op de achtergrond plots apps draaien die zorgen voor snel leeglopen van je batterij! Een trucje om je een nieuw toestel proberen aan te smeren???

  14. Het batterij euvel treft mijn Xs max ook erg hard. De eerste keer in twee jaar “echt” Apple gebruik dat ik tegen een issue aanloop dat me bijzonder stoort.
    Ik heb Samsung precies om die reden de rug gekeerd.
    Dat er een foutje gebeurt kan ik mee leven. Aan Apple om hun te bewijzen tegenover de concurrentie en het asap op te lossen.
    Zo ja: hiervoor kiest men Apple. Zo nee, kan ik beter bij Androids blijven die stukken goedkoper zijn en precies dezelfde issues hebben. Ik ben benieuwd.
    Lopen zeiken dat het een truukje is om een nieuw toestel te verkopen is erover. De nieuwste iphone 11 heeft er evengoed last van.

  15. Voor mij geldt met name dat vanaf 13.4 wat ik uit mijn batterij (11 Pro) haal dramatisch achteruit is gegaan.

    Eerst gebruikte ik ~35% per dag, dat werd ~50% met 13.4 en nu met 13.5 is het erg wisselvallig maar heb ik ook al een keer mijn iPhone voor het einde van de avond moeten opladen omdat die uitviel…

  16. @Oude sok: vind ik ook, nogal klein verschil 1 , als t nu 5 scheelde, dit is beetje mieren ###

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.