iOS 14 update

‘Apple gaat ontwikkeling iOS 14 anders aanpakken na vele bugs in iOS 13’

Apple wist al vroeg van vele bugs

De introductie van iOS 13 verliep met nogal wat hobbels. De bugs stapelden zich op en Apple moest in alle haast extra updates uitbrengen om de situatie te redden. Om dit te voorkomen gaat Apple het ontwikkelen van iOS 14 intern anders aanpakken, zo meldt Bloomberg.

Andere aanpak bij iOS 14

De eerste versies van iOS 13 zaten vol met fouten. Om dit te voorkomen bij de volgende grote release gaat Apple het ontwikkelen van interne builds anders aanpakken. Intern wordt al hard gewerkt aan iOS 14 en daar zal dan ook de nieuwe aanpak worden gevolgd. Tot nu toe probeerden Apple-engineers zoveel mogelijk functies in dagelijkse builds van iOS te proppen, voordat alles goed werd getest. Dit zorgde ervoor dat testtoestellen met deze interne versies nauwelijks vooruit te branden waren.


Door deze situatie was het niet goed te overzien in hoeverre bepaalde functies voldoende stabiel waren voor de uiteindelijke release. Bij iOS 14 gaat het anders. Functies die nog in ontwikkeling zijn worden standaard uitgeschakeld en kunnen alleen worden ingeschakeld via een speciaal configuratiemenu. Zo kunnen ze toch worden getest, zonder dat ze het normale gebruik van de testtoestellen in de weg zitten.

iOS 14 update

Apple kan dan beter zicht houden op de stabiliteit en kan de software flexibeler aanpassen. Functies die nog niet beschikbaar komen, kunnen dan gemakkelijker worden verwijderd.

Overigens was intern al vroegtijdig bekend dat iOS 13 een nachtmerrie zou worden. Ontwikkelaars wisten al voor WWDC 2019 dat er allerlei problemen waren. Op een gegeven moment zijn ze maar gestopt met het verder afmaken van iOS 13.0 en richtten ze hun aandacht op iOS 13.1. Dat werd beschouwd als de uiteindelijke publieke release. Ze verwachtten dat alleen fanatieke Apple-fans iOS 13.0 zouden gaan gebruiken. Kort na iOS 13 verscheen dan ook al iOS 13.1. Er zat maar vijf dagen tussen en Apple hoopte misschien dat de gewone gebruikers nog even zouden wachten (dat was overigens ook het advies dat we destijds gaven: om nog even te wachten tot iOS 13.1).

Ondertussen is Apple nog steeds bezig met het gladstrijken van alle kreukels die iOS 13.x heeft veroorzaakt. Bij iOS 14 zou het hopelijk beter moeten gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2019, 14:16
Bron Bron Bloomberg
Categorie iOS
Onderwerp ios
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.