WWDC 2019 convention center

Voorpret voor WWDC 2019: Apple is er klaar voor, jij ook?

Vanavond is het zover: WWDC 2019 gaat van start met de traditionele keynote. Apple is er helemaal klaar voor: de omgeving rond het evenement is voorzien van WWDC-reclames en ontwikkelaars kregen een pretpakket met een WWDC-jack, magnetische speldjes en andere goodies.

Voor Apple-fans is vandaag de belangrijkste dag van het jaar: de keynote van WWDC is traditiegetrouw het moment om te horen wat voor vernieuwingen Apple in petto heeft voor de rest van het jaar. Ontwikkelaars konden dit weekend al hun spullen ophalen en bekijken hoe de omgeving rond het McEnery conferentiecentrum is aangekleed. Ontwikkelaars die een ticket wisten te bemachtigen kregen een set van magnetische speldjes, met een zwart Apple-logo, een hallo-speldje, een skelet met ontploft hoofd, een call me-handje en een Tim Cook-Memoji.


Die speldjes kunnen ze vastpinnen op een speciaal jack, dat aan twee zijden draagbaar is. De ene kant is zwart, de andere kant is rood, blauw of oranje. Voorgaande jaren gaf Apple de WWDC-bezoekers onder andere een speciaal Levi’s spijkerjack. Dit jaar is het jack wat veelzijdiger, met aan de gekleurde kant allerlei icoontjes en tekeningen, afgeleid van de WWDC-uitnodigingen. Scholieren die zijn uitgenodigd voor het scholarship-programma krijgen van Apple als extraatje een donkerblauw t-shirt met dezelfde decoratie.

View this post on Instagram

#wwdc

A post shared by Michael Steeber (@michaelsteeber) on

In de buurt van McEnery is ook van alles te zien. Apple heeft grote borden aangebracht met afbeeldingen van de uitnodiging en ook in de omgeving van San José zijn overal de blauwe neon-achtige reclames te zien, onder andere bij het openbaar vervoer. De tekst ‘Dub Dub’ verwijst naar de afkorting die vaak wordt gebruikt in het Engels voor de twee W’s van WWDC.

WWDC 2019 OV-reclame

Vanavond om 19:00 uur is het zover. Dan kondigt Apple onder andere iOS 13 aan, met naar verwachting de langverwachte donkere modus. Bij watchOS 6 verwachten we een losse App Store voor de Apple Watch en mogelijk krijgen we ook een eerste blik op de Mac Pro.

WWDC 2019 jack

Zo volg je alles op de voet
iCulture is natuurlijk van de partij: de hele dag kun je meepraten over de verwachtingen rondom WWDC 2019 en zodra de eerste aankondigingen warden gedaan informeren we je daar uiteraard ook meteen over. We horen uiteraard graag wat jij van de aankondigingen vindt en zullen de komende dagen niet alleen artikelen met uitleg over de nieuwe functies maken, maar ook polls waarin je je mening kunt geven over de beste, meest verrassende en/of minst indrukwekkende aankondigingen.

WWDC 2019 speldjes

Volg ons op Twitter (@iCulture) voor live tweets tijdens het event, lees alle aankondigingen op onze website of in de app en kijk zelf mee tijdens de livestream! Het wordt vandaag weer een boeiende dag… wij hebben er zin in!

WWDC 2019 convention center

Foto’s via AppleInsider en 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2019, 9:45
Categorie Apple
Onderwerpen wwdc, wwdc 2019

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.