Vernieuwde Appie-app

Vernieuwde Appie- en losse Zelfscannen-app nu voor iedereen te downloaden

Albert Heijn heeft de vernieuwde Appie-app en een losse Zelfscannen-app uitgebracht. Hiermee kun je je boodschappen scannen via een linkje vanuit de Appie-app.

De vernieuwde Appie-app is nu voor iedereen te downloaden. De app is flink gemoderniseerd ten opzichte van z’n voorganger, maar er ontbreekt ook een belangrijke functie: zelfscannen. Daarvoor heeft Albert Heijn een aparte app uitgebracht. Eerder gaven we op iCulture al een preview van de nieuwe Appie-app, waarbij al wel duidelijk werd dat zelfscannen erg wordt gewaardeerd door de gebruikers. Jorik Dopmeijer, Platform Manager Mobile Albert Heijn Online, liet ons weten dat het een weloverwogen keuze was om een losse app uit te brengen. “Met de huidige implementatie van Zelfscannen zagen we veel crashes.”. Het plan is wel om de zelfscan-functie uiteindelijk weer in de Appie-app in te bouwen.

Producten bekijken in vernieuwde Appie-app

Appie- en Zelfscannen-app apart installeren

Volgens Dopmeijer hebben ze “geprobeerd om de gebruikservaring zo goed mogelijk neer te zetten. Alle gebruikers kunnen makkelijk tussen de standalone Zelfscannen-app en Appie linken. Het nadeel is wel dat er een extra app gedownload moet worden.” Het houdt in, dat je in het menu van de Appie-app een linkje Zelfscannen ziet staan, die je doorstuurt naar de Zelfscannen-app. Heb je die niet geïnstalleerd, dan word je doorgestuurd naar de App Store.

Zelfscannen met aparte app

Zelfscannen is mogelijk in meer dan 250 winkels. Je registreert zelf de boodschappen met een handscanner of met de app. Ben je klaar, dan kun je met de bankpas snel afrekenen bij een betaalpaal. Het makkelijke daarvan is dat je de boodschappen al kunt inpakken tijdens het winkelen en niet bij de kassa hoeft te wachten. De Zelfscannen-app is geschikt voor de iPhone 4s en nieuwer met minimaal iOS 8.

Appie juni 2017 startscherm oud nieuw
Het oude en nieuwe startscherm naast elkaar.

Duimvriendelijker
De vernieuwde Appie-app is ‘duimvriendelijker’ gemaakt, zodat je bijna alle functies vanaf de onderkant van het scherm kunt bereiken. Er was al bekend dat de app op 26 juni in de App Store zou komen. Voorheen kreeg je bij het opstarten een indeling in vier vakken met veelgebruikte functies. In plaats daarvan krijg je nu meer een ‘magazine’-achtig startscherm met lopende acties, persoonlijke Bonus-aanbiedingen, recepten en meer. De recepten hebben een verbeterde kookstand gekregen, waarbij je de ingrediënten en de bereidingswijze makkelijker op het scherm kunt aflezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2017, 10:45
Categorie Apps
Onderwerpen albert heijn, appie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.