Harry Potter-boeken

Harry Potter bestaat 20 jaar: zo lees je de boeken op iPad en iPhone

Harry Potter bestaat 20 jaar. Lees de boeken nog een keer, maar nu digitaal: op je iPad of iPhone via iBooks.

Harry Potter bestaat 20 jaar, maar de magie is nog steeds niet uit de verhalen verdwenen. Misschien heb jij jouw Harry Potter-boeken ooit weggedaan of zijn ze zo beduimeld geraakt dat je ze bij het oud papier hebt gedaan. Geen nood, want gelukkig kun je de boeken van Harry Potter digitaal lezen op je iPad of iPhone.

Harry Potter-boeken

Harry Potter-boeken lezen

Het is op 26 juni twintig jaar geleden dat Harry Potter en de Steen der Wijzen voor het eerst werd gepubliceerd. In de jaren daarna groeiden de boeken uit tot een fenomeen met Apple Store-achtige wachtrijen: kinderen stonden urenlang in de rij als er een nieuwe editie verscheen of als schrijfster J.K. Rowling boeken signeerde. Rowling weigerde jarenlang om de Harry Potter-boeken ook in digitale vorm beschikbaar te stellen, maar ging uiteindelijk toch overstag. In 2012 verschenen de eerste boeken via de Pottermore-website en gelukkig volgden daarna ook andere boekwinkels zoals Apple’s iBooks Store. Daarmee kun je op elk moment en op elke plek weer even door de Harry Potter-boeken neuzen. Misschien zelfs op je een strandmatje tijdens de vakantie?

Deze kun je lezen via iBooks
De volgende boeken zijn verkrijgbaar via de iBooks Store:

Nog meer feest rondom Harry Potter
Ooit waren er ook diverse games rond Harry Potter (zoals de LEGO Harry Potter-game), maar Warner Bros. heeft ze al een paar jaar niet meer bijgewerkt. Met de komst van iOS 11 zullen ze waarschijnlijk voorgoed verdwijnen, dus je hebt nog even om ervan te genieten.

Vooral in het Verenigd Koninkrijk zijn er feestjes en bijeenkomsten, maar je kunt ook terecht bij Olleke De Sprookjeswinkel in Brugge. Op 1 en 2 juli kun je er terecht voor een speciale toverstokvergunning, boterbiertjes en meer. Verder organiseert de uitgeverij diverse verlotingen, zijn er op Facebook speciale effecten te zien en is er een filmpje met alle hoogtepunten (hieronder). Als je een tweet plaatst met de tekst #HarryPotter20 krijg je een brilletje te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2017, 18:45
Categorie Diensten
Onderwerp harry potter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.