Facebook Safety Check in app.

Facebook maakt Safety Check een vast onderdeel in app

Met Safety Check biedt Facebook je de mogelijkheid om bij een noodsituatie aan je vrienden en familie te laten weten of je veilig bent. Binnenkort wordt Safety Check een vast onderdeel in de Facebook-app.

Facebook laat gebruikers in geval van nood aan vrienden weten of je veilig bent dankzij de functie Safety Check. Safety Check verschijnt normaal gesproken alleen als er in jouw omgeving een noodsituatie is, maar binnenkort is Safety Check een vast onderdeel in de Facebook-app, zo laat Facebook zelf weten.

Facebook Safety Check in app.

Facebook Safety Check in app

Facebook Safety Check komt goed van pas als je in de buurt bent van een natuurramp, terroristische aanslag of andere noodsituatie. Met Safety Check kun je namelijk laten weten dat je veilig bent, zodat al je vrienden meteen weten dat je in veiligheid bent. Safety Check verschaft echter ook informatie over de noodsituatie en laat je ook andere gebruikers helpen. In plaats van dat Safety Check alleen beschikbaar is als je in de buurt van zo’n noodsituatie bent, kun je deze binnenkort te allen tijde raadplegen.

Safety Check krijgt binnenkort zijn eigen knop in het onderdeel achter de knop rechtsonder in de knoppenbalk. Zodra je op het hamburgermenu tikt, zie je nu een hele reeks aan allerlei opties, zoals je groepen, apparaatverzoeken en meer. In deze lange lijst van opties en instellingen, vind je binnenkort dus ook de optie Safety Check. Behalve dat je hier kunt laten weten dat je veilig bent, vind je ook meer informatie over de ramp en zodat je ook andere mensen kunt helpen. Ook vind je daar een overzicht van de gebieden waar Safety Check actief is.

Facebook geeft aan dat de functie in de komende weken uitgerold wordt, dus het duurt nog even voordat Safety Check permanent zichtbaar is. Safety Check werd in 2014 in de Facebook-app geïntroduceerd, waardoor Facebook ook in één keer een app voor rampen werd. Je krijgt vanzelf een melding zodra je je in een rampgebied begeeft, al is er in het verleden ook onterecht een melding verstuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2017, 10:08
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, noodsituaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.