Belangrijk: iOS 11.2.2 met verbeterde beveiliging voor Spectre-kwetsbaarheid beschikbaar

Downloaden maar: Apple heeft zojuist iOS 11.2.2 vrijgegeven. Deze nieuwste versie van iOS 11, de eerste van 2018, bevat verbeterde beveiliging voor iPhone en iPad. Lees hier meer over deze nieuwste versie!

iOS 11 iCulture.
Apple gaat ook in 2018 door met het uitbrengen van nieuwe updates voor de iPhone en iPad. Zojuist is namelijk iOS 11.2.2 met een verbeterde beveiliging verschenen. Iedereen met een geschikte iPhone of iPad kan deze versie downloaden.

iOS 11.2.2 beschikbaar

Apple is hard bezig met het verder ontwikkelen van iOS-updates. Na iOS 11.2.1 kwam Apple al snel met de eerste beta van iOS 11.2.5, nog voordat er een beta van de tussenliggende versies beschikbaar kwam. Dit deed vermoeden dat Apple veel bugfixes doorvoert in de toekomstige versies. Dat mag ook wel, want er spelen nog best wat bugs in iOS 11, waaronder een leeg iPhone-toegangsscherm. Apple heeft nu dus de tussenliggende update iOS 11.2.2 uitgebracht.

Bekijk ook

Leeg toegangsscherm in iOS 11: heb jij er ook last van? [poll]

Veel gebruikers klagen over een leeg toegangsscherm op de iPhone, waardoor de tijd, widgets en meldingen niet meer zichtbaar zijn. Apple heeft lange tijd gewerkt aan een oplossing en deze is nu beschikbaar in iOS 11.3. Snel downloaden dus!

In de omschrijving meldt Apple dat iOS 11.2.2 een beveiligingsupdate biedt en wordt aanbevolen voor alle gebruikers. In deze versie heeft verdere wijzigingen aangebracht met betrekking tot de chipskwetsbaarheden van Intel en anderen, die de afgelopen weken de namen Spectre en Meltdown gekregen hebben. Apple heeft in haar pagina over de inhoud van deze update bevestigd dat er wijzigingen in Safari en WebKit aangebracht zijn met betrekking tot Spectre.

Bekijk ook

FAQ: Dit betekenen de chipskwetsbaarheden voor Apple-gebruikers (#Meltdown #Spectre)

Computers, smartphones en andere apparaten zijn getroffen door kwetsbaarheden in chips van Intel, ARM en AMD. Wat betekent dit voor Mac- en iOS-gebruikers? Lees er alles over in deze FAQ voor Apple-gebruikers.

Voor oudere toestellen is er momenteel geen update beschikbaar. Heb je een iPhone die draait op iOS 10 en is deze wel geschikt voor iOS 11, dan wordt aangeraden om deze bij te werken. Het is nog afwachten of Apple ook voor toestellen die maximaal tot iOS 10 bijgewerkt kunnen worden een aparte update uitbrengt.

Aanvullende update macOS High Sierra 10.13.2

Apple heeft naast iOS 11.2.2 ook nog een aanvullende update voor macOS High Sierra 10.13.2 uitgebracht. Ook deze update neemt maatregelen tegen de Spectre-kwetsbaarheid, dus vergeet vooral je Mac niet bij te werken via de Mac App Store en vervolgens te klikken op het Updates-tabblad. Meer informatie over de aanvullende update van macOS High Sierra 10.13.2 lees je op de Apple-website.

macOS High Sierra 10.13.2 aanvullende update.

Bekijk ook

Nu beschikbaar: aanvullende update macOS High Sierra beschermt je tegen Spectre-kwetsbaarheid

Apple heeft een belangrijke aanvullende update voor de Mac uitgebracht. Deze extra update van macOS High Sierra 10.13.2 bevat wijzigingen in Safari en WebKit om je te beschermen tegen Spectre.

iOS 11.2.2 downloaden
Om iOS 11.2.2 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
  2. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  3. Tik op Download en installeer.
  4. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes. Klik linksboven op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Over iOS 11.2
iOS 11 is de nieuwste grote nieuwe update voor de iPhone, iPad en iPod touch. In iOS 11 heeft Apple een hele hoop vernieuwingen doorgevoerd. Zo heeft het Bedieningspaneel in iOS 11 een volledig nieuw uiterlijk en kun je deze nu ook zelf aanpassen. Ook is de App Store op de schop gegaan met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app, waarin je zelf de bestanden en documenten kunt beheren. In iOS 11.2 maakte Apple het mogelijk om sneller draadloos op te laden. Vanaf die versie kunnen laders met maximaal 7,5W draadloos opladen. Ook is de Rekenmachine-bug opgelost en heeft Apple nog wat andere wijzigingen gedaan.

Bekijk ook

Power Up! Apple brengt iOS 11.2 uit met fix voor datumcrash en sneller draadloos opladen

Pak je toestel er maar bij, want Apple heeft iOS 11.2 vrijgegeven. Deze nieuwe versie brengt enkele nieuwe functies, zoals sneller draadloos opladen op de nieuwste toestellen. Ook lost het de datumcrash op.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties: 50 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.