iOS 11 met leeg lock screen.

Leeg toegangsscherm in iOS 11: heb jij er ook last van? [poll]

Opgelost in iOS 11.3 → Snel downloaden dus
Veel gebruikers klagen over een leeg toegangsscherm op de iPhone, waardoor de tijd, widgets en meldingen niet meer zichtbaar zijn. Apple heeft lange tijd gewerkt aan een oplossing en deze is nu beschikbaar in iOS 11.3. Snel downloaden dus!

Update 30 maart 2018: Goed nieuws, want dit probleem heeft Apple in iOS 11.3 eindelijk opgelost. Heb je hier nog last van, werkt je iPhone dan snel bij naar deze versie.

Bekijk ook

iOS 11.3 downloaden voor iPhone en iPad: dit zijn de verbeteringen

Je kunt nu iOS 11.3 downloaden op elke geschikte iPhone en iPad. Het is de eerste grote update na iOS 11 en bevat talloze grote verbeteringen, waaronder nieuwe functies voor accubeheer. Ontdek snel waarom iOS 11.3 installeren zin heeft!

iOS 11 met leeg lock screen.
Sinds iOS 11 hebben veel gebruikers last van een leeg toegangsscherm, waardoor de tijd, meldingen en widgets niet meer te bekijken zijn. iCulture heeft van Apple vernomen dat er aan een oplossing gewerkt wordt via een toekomstige software update, maar er zijn ook andere manieren die het probleem (tijdelijk) op kunnen lossen.

Leeg toegangsscherm in iOS 11

Al sinds de komst van iOS 11 wordt er veel geklaagd over een bug met het toegangsscherm. Hierdoor blijft het scherm vaak leeg en wordt alleen nog maar de achtergrond getoond. De meldingen, datum en tijd en de widgets zijn niet zichtbaar en ook de camera kan niet geopend worden door naar links te vegen. Het probleem speelt bij alle modellen, van de iPhone SE tot de iPhone X. Op de redactie hebben we hier zelf ook regelmatig last van, al heeft niet iedereen last van dit probleem. Om alle meldingen en widgets weer terug te krijgen, helpt het om de iPhone te resetten. In ons artikel over iOS 11 bugs en problemen werd deze specifieke bug ook vaak genoemd.

De afgelopen weken heeft Apple al veel iOS-updates uitgebracht, maar een fix voor dit probleem zit er nog niet tussen. Ook met de meest recente versie iOS 11.2.1 hebben sommige iPhone-gebruikers regelmatig last van dit probleem. Op Apple’s supportforum wordt ook veel geklaagd over dit probleem. Inmiddels hebben bijna 1600 mensen aangegeven ook van dit probleem last te hebben. iCulture heeft van Apple Support vernomen dat ze van het probleem op de hoogte zijn. Er wordt opgeroepen om de iPhone vooral niet opnieuw te installeren, omdat dit onnodig veel tijd kost en het probleem daarmee niet verholpen wordt. Apple zou werken aan een fix die via een toekomstige update uitgebracht wordt. Het is nog niet bekend wanneer deze update uitgebracht wordt.

iOS 11 lock screen leeg.

Dit kun je zelf proberen
Ondertussen worden er allerlei mogelijke oplossingen aangedragen in het forum op Apple’s website. Eén van de oplossingen zou zijn om de weergavezoom in te stellen op Ingezoomd. Dit is alleen beschikbaar op toestellen met een 4,7-inch scherm of groter en vind je via Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Weergave. Door je iPhone daar in te stellen op Ingezoomd en hem daarna weer terug te zetten op Standaard, zou het probleem volgens sommige gebruikers verholpen worden.

Andere gebruikers melden verbeteringen bij het instellen van een andere achtergrond. Bij het kiezen van de standaard zwarte achtergrond die door Apple geleverd wordt, zou het probleem minder spelen dan bij een eigen ingestelde achtergrond. Tot slot zou het probleem ook te maken kunnen hebben met bepaalde widgets. Het gaat dan om widgets van enkele banken, zoals de widget van ING en de bank Discover. Bij het uitschakelen van de widgets zou het probleem niet meer terugkeren, al is dit dus nog geen definitieve oplossing voor het probleem. Maar mocht je er last van hebben, dan zijn deze methoden het proberen waard.

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Zie je de poll niet? Invullen kan ook hier.

Bekijk ook

Veelgehoorde klachten in iOS 11: zo los je het op [poll]

Loop je tegen problemen aan in iOS 11 of denk je en bug ontdekt te hebben? In dit artikel vatten we de meest gehoorde klachten en problemen samen en zetten we enkele bugs op een rij. Check ook hier of jouw probleem inmiddels al opgelost is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 30 maart: Apple heeft dit probleem opgelost in iOS 11.3. Het artikel is daarom bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.