Zesde beta van iOS 10.3.3 met bugfixes nu beschikbaar (update)

Het is bijna tijd voor iOS 10.3.3, maar voor het zover is heeft Apple vandaag de zesde beta vrijgegeven, plus de zesde beta van macOS Sierra 10.12.6 en de vijfde beta van tvOS 10.2.2.

Apple legt de laatste hand aan de aankomende iOS 10.3.3-update. Maar eerst moet er nog even getest worden en daarom heeft Apple vanavond de zesde beta van iOS 10.3.3 vrijgegeven. iOS 10.3.3 bevat vooral bugfixes en een verbeterde beveiliging. De nieuwe beta is in ieder geval beschikbaar voor ontwikkelaars, later ook voor publieke betatesters. Daarnaast verschenen macOS Sierra 10.12.6 beta 6 en de vijfde beta van tvOS 10.2.2.


Update 6 juli: we hebben de vijfde beta van tvOS 10.2.2 aan dit artikel toegevoegd.

Widgets op een iPhone in iOS 10.

iOS 10.3.3 beta 6

iOS 10.3.3 wordt al enkele weken getest, maar dat wil niet zeggen dat deze versie al klaar is voor het grote publiek. Daarom heeft Apple alweer de zesde testversie van iOS 10.3.3 vrijgegeven. iOS 10.3.3 is geen spannende update, maar bevat wel een aantal bugfixes en verbetert waarschijnlijk de beveiliging. Om dit goed te testen, brengt Apple regelmatig nieuwe testversies uit die door ontwikkelaars en publieke testers gedownload kunnen worden.

De vijfde beta van iOS 10.3.3 verscheen op 28 juni en met de zesde beta van vandaag zijn we weer een stap dichterbij de definitieve versie van iOS 10.3.3. Verwacht echter geen grote veranderingen, want deze bewaart Apple voor iOS 11. Zo is het Bedieningspaneel in iOS 11 op de schop gegaan en wordt de App Store vernieuwd. Ook krijgt Siri nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app. In onderstaand artikel vind je de 11 grootste vernieuwingen in iOS 11.

Bekijk ook

Deze 11 functies kun je meteen proberen in iOS 11

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. Welke moet je nu als eerste zelf proberen? We hebben de 11 meest interessante voor je uitgelicht, zodat je ze meteen kunt testen.

De changelog van deze nieuwe beta is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen.

macOS Sierra 10.12.6 beta 6

Mac-gebruikers kunnen hun MacBook, iMac en andere computers binnenkort bijwerken naar macOS Sierra 10.12.6. Ook voor macOS een nieuwe versie met bugfixes in het verschiet. macOS Sierra 10.12.6 is al een paar weken als beta beschikbaar en vanavond is daarvan de zesde testversie vrijgegeven. Ook hier geldt: Apple blijft met updates voor macOS Sierra komen, maar grote nieuwe functies zitten er niet in. macOS Sierra 10.12.6 is dus zo’n update, waardoor je nog op enkele bugfixes en prestatieverbeteringen kunt rekenen. Nieuwe functies verschijnen alleen in macOS High Sierra 10.13.

Bekijk ook

macOS High Sierra 10.13: het complete overzicht met functies en meer

macOS High Sierra verscheen in 2017 als update voor de Mac. Lees hier over nieuwe functies, versies, geschikte Macs en hoe je de update naar macOS 10.13 kunt installeren.

Ontwikkelaars met een Mac kunnen de zesde beta van macOS Sierra 10.12.6 nu alvast downloaden. Publieke testers kunnen daarna ook snel aan de slag met deze nieuwe beta. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen.

Het kan nu niet heel lang meer duren voordat macOS Sierra 10.12.6 voor iedereen beschikbaar komt.

tvOS 10.2.2 beta 5

Voor de Apple TV komt binnenkort tvOS 10.2.2 beschikbaar, die vooral bugfixes bevat en kleine (niet zichtbare) verbeteringen. Apple heeft daarom vanavond de vijfde beta van tvOS 10.2.2 uitgebracht voor ontwikkelaars. Er spelen nog steeds een aantal kleine bugs op de Apple TV. Zo werkt het automatische toetsenbord via je iPhone en iPad nog niet altijd mee, waardoor de Apple TV vastloopt bij het eerste gebruik. Of dit opgelost wordt in tvOS 10.2.2, weten we over een paar weken.

Bekijk ook

Tekst invoeren op de Apple TV door je iPhone of iPad te gebruiken

Tekst invoeren op de Apple TV gaat heel eenvoudig. Als je iPhone of iPad in de buurt zijn ontvang je een melding zodra je tekst kunt invoeren. Je kunt dan de iPhone of iPad gebruiken om te typen. Handig!

De vijfde beta van tvOS 10.2.2 is alleen te downloaden door ontwikkelaars. Voor de Apple TV brengt Apple geen publieke testversies uit. Gewone gebruikers moeten dus wachten totdat Apple tvOS 10.2.2 voor iedereen uitbrengt. Dat zal waarschijnlijk ergens de komende weken zijn.

Publieke testers kunnen inmiddels wel aan de slag met tvOS 11 die wel enkele vernieuwingen bevat. tvOS 11 komt later dit jaar beschikbaar en wordt nu getest. Hierin vind je onder andere en optie om de donkere weergave automatisch in te stellen. Meer over de nieuwe functies in tvOS 11 lees je hieronder.

Bekijk ook

Nieuw in tvOS 11: automatische donkere stand, publieke beta en Amazon Prime Video

Apple besteedde tijdens de WWDC-keynote weinig aandacht aan de Apple TV, maar er komen toch wat nieuwe functies aan. Zo kun je in tvOS 11 automatisch wisselen naar de donkere weergave en komt er een publieke beta aan.

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.