Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

Apple brengt vijfde beta van iOS 10.3.3 met bugfixes uit

Apple heeft weer een nieuwe beta vrijgegeven. Deze keer gaat het om de vijfde beta's van iOS 10.3.3 en macOS Sierra 10.12.6. Erg veel spannende nieuwe functies zitten er niet in.

Apple heeft zojuist de vijfde beta van iOS 10.3.3 met buildnummer 14G5057a uitgebracht. Ontwikkelaars kunnen hun testtoestellen nu bijwerken naar deze testversie. Het betekent dat we weer een stapje dichterbij de definitieve versie van iOS 10.3.3 zijn, die vooral bugfixes en verbeterde beveiliging bevat. Vanavond verscheen ook een nieuwe beta voor macOS Sierra 10.12.6, de vijfde alweer.

iPhone scherm meedraaien

iOS 10.3.3 beta 5

iOS 11 is al onderweg, maar Apple blijft voor iOS 10 voorlopig nog gewoon updates uitbrengen. Het gaat niet om grote nieuwe functies, want die worden bewaard voor iOS 11, maar wel om de nodige bugfixes, prestatieverbeteringen en verbeterde beveiliging. Dit is dezelfde aanpak als vorig jaar.

iOS 10.3.3 is de afgelopen weken al door Apple getest, maar wil deze nieuwe versie met de vijfde beta nog verder testen. Behalve de nodige bugfixes en verbeteringen, zitten er nieuwe achtergronden in voor de 12,9-inch iPad Pro. Het gaat om een drietal achtergronden waarin natuurlijke omgevingen centraal staan.

macOS Sierra 10.12.6 beta 5

Mac-gebruikers kunnen hun MacBook, iMac en andere computers binnenkort bijwerken naar macOS Sierra 10.12.6. Maar eerst moet er nog getest worden en daarvoor heeft Apple vanavond de vijfde beta uitgebracht.

Wat voor iOS geldt, geldt ook voor macOS: terwijl macOS High Sierra 10.13 al in zicht komt, blijft Apple nog updates voor macOS Sierra uitbrengen. macOS Sierra 10.12.6 is dus zo’n update, waarin je alleen bugfixes en prestatieverbeteringen hoeft te verwachten.

Tabbladen in macOS Sierra.

Ontwikkelaars met een Mac kunnen de vijfde beta van macOS Sierra 10.12.6 nu alvast downloaden. Publieke testers kunnen daarna ook snel aan de slag met deze nieuwe beta. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De uiteindelijke versie van macOS Sierra 10.12.6 komt binnenkort voor iedereen met een geschikte Mac beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2017, 19:29
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.