Enlight Photofox-app

Fotobewerker Enlight 2 stapt over op betaling per maand

Enlight Photofox is de opvolger van de bekende foto-app Enlight. In plaats van een eenmalig bedrag betaal je per maand voor de Pro-functies.

De bekroonde foto-app Enlight gaat overstappen op een nieuw betaalmodel. Nu de compleet vernieuwde versie 2.0 in de App Store staat kiezen ze voor betaling per maand. De oude app is nog steeds voor een eenmalig bedrag van €4,49 te krijgen, maar voor de nieuwe functies in versie 2.0 zul je de portemonnee moeten trekken: de ontwikkelaar vraagt €3,99 per maand en dat is de introductieprijs, want later willen ze €7,49 per maand gaan vragen.

Enlight Photofox

Enlight 2 fotobewerker nu voor vast maandbedrag

Enlight wordt gemaakt door hetzelfde bedrijf dat je ook kent van Facetune, waarmee je je gezicht kunt ‘straktrekken’. Enlight is een creatieve fotobewerker die eerder dit jaar een Apple Design Award won. Nu hebben ze een nieuwe app met Pro-functies en een nieuwe naam: Enlight Photofox. Aan de toevoeging ‘Enlight 2’ is te zien dat het als de opvolger van de populaire foto-app is bedoeld.

Volgens Apple-topman Phil Schiller zijn abonnementen de toekomst van de App Store. Maar of mensen bereid zijn om €7,50 per maand te betalen voor wat extra functies in een fotobewerker is nog maar de vraag. Het zal alleen gelden voor mensen die er echt fanatiek gebruik van willen maken.

Alle bekende functies voor het corrigeren van je foto’s zitten erin, met een slimme selectie van penselen, zodat je sneller klaar bent. In de oude versie zat ook al een functie om foto’s te mixen en creatieve combinaties te maken. Je kunt nog steeds op de foto’s tekenen en schrijven, speciale effecten toevoegen en meer.

Nieuwe (betaal)functies die zijn toegevoegd, zijn het bewerken van RAW-bestanden, ondersteuning voor 16-bit beelddiepte en het zelf instellen van je canvas. Je kunt ook je bewerkingen automatisch laten opslaan en later doorgaan. Betaal je niet, dan heb je alleen toegang tot de basisfuncties. Maar niet getreurd, want voorheen moest je hiervoor €4,49 betalen. Wil je van alle kosten af zijn, dan moet je eenmalig €43,99 euro betalen. Anders kost het €3,99 per maand of €19,99 per jaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2017, 19:43
Categorie Apps
Onderwerp fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.