Apple Watch kopen

Beta 4 van watchOS 3.2.3 nu te downloaden voor ontwikkelaars

Apple heeft watchOS 3.2.3 beta 4 uitgebracht. Deze bevat geen noemenswaardige nieuwe functies en is vooral bedoeld om bugs te fixen.

Ontwikkelaars kunnen nu de vierde beta van watchOS 3.2.3 installeren op hun testmodellen van de Apple Watch. Apple heeft zojuist deze beta beschikbaar gesteld. Het is eigenlijk een ‘nakomertje’ want 22 juni bracht Apple nog de vierde beta van iOS 10.3.3 uit, zodat beide betaversies nu weer parallel lopen.

Widgets op een iPhone in iOS 10.

Update 23-06-2017: Beta 4 van iOS 10.3.3 is inmiddels ook beschikbaar voor publieke testers.
Update 26-06-2017: Beta 4 van watchOS 3.2.3 is nu ook beschikbaar; vandaar dat we dit artikel opnieuw hebben gepubliceerd.

Beta 4 watchOS 3.2.3

Hoewel de meeste ontwikkelaars al druk bezig zijn met de nieuwe functies van watchOS 4 valt er ook aan watchOS 3 nog genoeg bij te schaven. Dat is dan ook precies waar watchOS 3.2.3 voor bedoeld is. Deze aanstaande versie lost een aantal problemen op en verbetert de beveiliging. Vernieuwingen zitten er echter niet in.

Apple Watch-apps.

Hiermee zijn we weer een kleine stap dichterbij de definitieve versie die ergens de komende weken beschikbaar komt voor iedereen met een Apple Watch. Later dit jaar verschijnt watchOS 4 voor de Apple Watch. Deze versie krijgt wel diverse nieuwe functies die de Apple Watch nog veelzijdiger maken, zoals een zaklamp, verbeteringen in de Workout- en Activiteit-app en meer.

iOS 10.3.3 beta 4

iOS 10.3.3 wordt al enkele weken getest, maar dat wil niet zeggen dat deze versie al klaar is voor het grote publiek. Daarom heeft Apple zojuist de vierde testversie van iOS 10.3.3 vrijgegeven. iOS 10.3.3 is geen spannende update, maar bevat wel een aantal bugfixes en verbetert waarschijnlijk de beveiliging. Om dit goed te testen, brengt Apple regelmatig nieuwe testversies uit die door ontwikkelaars en publieke testers gedownload kunnen worden.

De derde beta van iOS 10.3.3 verscheen op 13 juni en met de vierde beta van vandaag zijn we weer een stap dichterbij de definitieve versie van iOS 10.3.3. Verwacht echter geen grote veranderingen, want deze bewaart Apple voor iOS 11. Zo is het Bedieningspaneel in iOS 11 op de schop gegaan en wordt de App Store vernieuwd. Ook krijgt Siri nieuwe functies en is er een nieuwe Bestanden-app. In onderstaand artikel vind je de 11 grootste vernieuwingen in iOS 11.

De vierde beta van iOS 10.3.3 is nu beschikbaar om te downloaden. De changelog is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en kunnen wij om die reden hier niet integraal plaatsen of beschikbaar maken. De definitieve versie van iOS 10.3.3 wordt in de komende weken verwacht.

tvOS 10.2.2 beta 3

Voor de Apple TV komt binnenkort tvOS 10.2.2 beschikbaar. Apple gaat voor de vierde generatie Apple TV tvOS 10.2.2 uitbrengen. Ook deze nieuwe versie bevat bugfixes en kleine (niet zichtbare) verbeteringen, maar om welke verbeteringen dit gaat is nog niet duidelijk. Wel spelen er nog steeds een aantal kleine bugs op de Apple TV. Zo werkt het automatische toetsenbord via je iPhone en iPad nog niet altijd mee, waardoor de Apple TV vastloopt bij het eerste gebruik. Of dit opgelost wordt in tvOS 10.2.2, weten we over een paar weken.

Nieuwe Apple TV

De vierde beta van tvOS 10.2.2 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars. Voor de Apple TV brengt Apple geen publieke testversies uit, waardoor alleen ontwikkelaars deze beta kunnen installeren. Eindgebruikers moeten dus wachten totdat Apple tvOS 10.2.2 voor iedereen uitbrengt. Dat zal waarschijnlijk ergens de komende weken zijn. Daarnaast kun je je ook verheugen op tvOS 11, die later dit jaar beschikbaar komt. Hierin vind je onder andere en optie om de donkere weergave automatisch in te stellen. Ook komt er voor het eerst een publieke beta van tvOS 11.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 26 juni: Artikel opnieuw gepubliceerd vanwege beschikbaar komen van nieuwe watchOS beta.
  • 2017 - 23 juni: Ook publieke testers kunnen aan de slag met beta 4 van iOS 10.3.3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2017, 19:12
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.