Instagram verplicht inloggen

Instagram-foto’s kijken zonder account wordt moeilijker

Instagram gaat beperkingen instellen voor mensen die geen account hebben. Na het bekijken van een paar foto's moet je inloggen om meer te zien.

Verplicht inloggen bij Instagram

Eerder beperkte Instagram ook al de mogelijkheid om te zien wat je vrienden liken. Voorheen kon je via het tabblad met hartje niet alleen de likes en andere interacties met jouw account zien, maar ook welke accounts vrienden waren gaan volgen en wat ze hadden geliket. Uiteraard moest je daarvoor wel zelf een account hebben en een paar vrienden volgen. Verder overweegt Instagram om het aantal likes niet meer te tonen. Alleen jij kunt dan zien hoe vaak een foto geliket is. Maar er zijn nog meer plannen, die de dienst eigenlijk minder interessant maken.


De volgende maatregel heeft te maken met mensen die publieke profielen willen bekijken, maar niet zelf zijn ingelogd, of zelfs geen account hebben. Voorheen kon je via de browser foto’s bekijken van een profiel, zonder zelf in te loggen. Dat gaat veranderen: na een stuk of tien foto’s krijg je een pop-up om in te loggen.

Instagram verplicht inloggen

Instagram heeft de maatregel al bevestigd. “Je kunt maar een bepaald aantal posts van een publiek profiel zien voordat je de vraag krijgt om in te loggen”, aldus een woordvoerder. Je krijgt eerst wel een paar foto’s te zien, maar daarna moet je “leren begrijpen hoe je de beste Instagram-ervaring krijgt door deel te zijn van de community, verbinding te maken en in interactie te gaan met de mensen en de dingen die zij leuk vinden.”

Meer accounts, meer groei
De achterliggende reden is natuurlijk dat Instagram niet zozeer gluurders wil hebben, maar mensen die een account aanmaken zodat ze meetellen in de statistieken en zodat Instagram weet wat ze zoal leuk vinden en volgen. Instagram heeft meer dan 1 miljard gebruikers en dit zou een van de maatregelen kunnen zijn om verdere groei te stimuleren. Bovendien stelt het Instagram beter in staat om gerichte advertenties te plaatsen.

Moederbedrijf Facebook doet hetzelfde al op de Facebook-website: je bent beperkt in wat je kunt zien als je nog niet bent ingelogd. En ook LinkedIn doet iets soortgelijks. Maar Instagram was tot nu toe heel erg open: als je een account-zonder-slotje hebt konden anderen al je foto’s zien, ook als je geen volger bent.

Lees onze Instagram-tips als je meer uit de app wilt halen, zoals deze:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.