Instagram Stories op Verkennen-tabblad

Instagram laat zien welke Stories je moet volgen

Instagram gaat in het Verkennen-tabblad voortaan ook Stories aanbevelen van mensen die je niet volgt. Daarmee proberen ze te zorgen dat je de app vaker gebruikt.

Instagram gaat gebruikers volgsuggesties geven in de vorm van Stories. Ze zijn te vinden in de sectie Verkennen binnen de app. Van accounts die je volgt krijg je nu al de Stories bovenin de tijdlijn-tab te zien. Nu breidt Instagram hetzelfde idee uit naar het tabblad Verkennen. Het gaat om accounts die jij mogelijk interessant vindt. Volgens Instagram kijken dagelijks 100 miljoen mensen in de Verkennen-tab. Het gaat om ongeveer een derde van het dagelijkse aantal actieve gebruikers.

Instagram Stories op Verkennen-tabblad

Aanbevolen Stories op Verkennen-tab

Instagram: Verkennen met StoriesHebben je vrienden niets bijzonders te melden, dan kun je voortaan terecht in de Verkennen-tab. Instagram gaat vanaf nu Stories van mogelijk interessante accounts aanbevelen. Het gaat om een algoritme, waarbij wordt gekeken wie jij nu al volgt en welke onderwerpen je interessant vindt.

Het doel is dat je meer accounts gaat volgen, zodat je nog vaker Instagram gebruikt. Nog niet te zien? Dat kan kloppen: de functie wordt de komende dagen uitgerold naar alle gebruikers. Volgens Instagram-topman Blake Barnes zien veel gebruikers de Verkennen-functie “als een toetje”. Nadat ze de verhalen van eigen vrienden hebben bekeken gaan ze nog even kijken of er nog wat nieuws te ontdekken valt.

Instagram Stories vatten de dag samen

Stories zijn relatief nieuw op Instagram. De fotodienst voegde ze begin augustus plotseling toe en werd daarbij beschuldigd van het (alweer) naäpen van Snapchat. De Stories-functie is vrijwel identiek aan die van Snapchat. Bij beide diensten kun je tekst toevoegen en op foto’s tekenen in verschillende kleuren. Met Stories kunnen gebruikers een reeks foto’s of video’s bij elkaar zetten om een indruk te geven van de belevenissen van de dag. De Stories verdwijnen vanzelf weer. Instagram heeft aangegeven dat ze de functie inderdaad van Snapchat hebben afgekeken, maar dat dit te verwachten was: vrijwel alle sociale fotodiensten gaan vroeg of laat een dergelijke functie invoeren omdat dit een logische toevoeging is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2016, 9:36
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.