Instagram-Boomerang-Screenshot

Instagram onthult Boomerang: videoloops maken van één seconde

Instagram onthult Boomerang: een simpele app waarmee je snel een video loop van een seconde kunt maken. Deze loopjes kun je vervolgens gemakkelijk delen via Instagram of Facebook.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Instagram-Boomerang

Instagram wil de leegte tussen een foto en GIF opvullen met een eigen soort korte video. Boomerang is een nieuwe app waarmee je videoloops maakt die een seconde duren.


De Boomerang-app van Instagram is kinderlijk simpel en laat je met een druk op de knop een Boomerang opnemen: een mooi woord voor een video van een seconde zonder geluid die steeds vooruit en weer teruggespoeld wordt. Een soort gif dus, maar dan van een vaste lengte.

Instagram-Boomerang-Screenshot

Maximaal een seconde

Bij met maken van een Boomerang kun je zowel de frontcamera als de camera op de achterkant van je iPhone gebruiken om een video op te nemen. Door op de knop te drukken maak je razendsnel tien afzonderlijke foto’s die automatisch worden samengevoegd tot een animatie van een seconde. Het heeft wel iets weg van een Live Photo, maar dan net iets korter.

https://www.iculture.nl/live-photos-zo-werkt-het-iphone-6s/

Een Boomerang wordt automatisch in je filmrol opgeslagen en is gemakkelijk via Facebook en Instagram te delen vanuit de app. Het mooie van Boomerang is dat je geen Instagram-account nodig hebt of hoeft in te loggen om van de app gebruik te maken. Besluit je de Boomerang op Instagram te plaatsen, dan kun je hem eerst bewerken met filters voordat je hem publiceert. De Boomerang-app van Instagram is vanaf nu te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 oktober 2015 om 13:49
Onderwerp
Categorie
Apps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.