Instagram iPhone

Instagram start met nieuwe tijdlijn, artiesten doen oproep #TurnMeOn

Instagram is begonnen met de nieuwe tijdlijn en dat heeft bij heel wat Instagrammers geleid tot een oproep om notificaties in te schakelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Instagram is begonnen met het aanpassen van de tijdlijn. In plaats van een chronologische volgorde krijg je nu de ‘beste’ berichten eerst te zien, zoals eerder al was aangekondigd. Het heeft bij bekende artiesten die op Instagram zitten geleid tot een massale oproep om notificaties aan te zetten. Instagram probeert ondertussen de gemoederen te bedaren. “Alle berichten zijn nog steeds aanwezig”, zegt het bedrijf. “Ze staan alleen in een andere volgorde.”


Met hashtags als #turnmeon en #letsstaytogether proberen populaire Instagrammers hun volgers op te roepen om notificaties in te schakelen. Zo willen ze voorkomen dat ze straks minder hartjes en reacties krijgen.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden, ook van minder bekende mensen:

Instagram #TurnMeOn

Instagram: ‘Niks aan de hand’

Ondertussen is Instagram druk bezig om de opwinding de kop in te drukken. Ze beloven dat ze gebruikers zullen waarschuwen als de wijziging op bredere schaal wordt uitgerold. Heb je veel volgers die graag op het hartje klikken, dan is er waarschijnlijk niets aan de hand. Maar voor mensen die geen bekende artiest zijn, zal het lastiger worden om te concurreren met foto’s van celebrities die miljoenen volgers hebben. Tip: maak daarom een apart Instagram-account om je echte vrienden te volgen, zodat ze niet hoeven te concurreren met celebrities met miljoenen volgers.

Instagram-notificaties aanzetten

Leuk zo’n oproep, maar hoe zet je de notificaties aan? Dat werkt zo:

  1. Ga naar het profiel van de persoon die je wilt volgen.
  2. Tik op de drie bolletjes rechtsboven op de pagina.
  3. Kies Berichtmeldingen inschakelen. In een grijs balkje zie je bevestiging dat de meldingen AAN staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 maart 2016 om 11:19
Onderwerp
Categorie
Apps
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.