iPad 2

Apple brengt opnieuw iOS 9.3 update uit voor oudere iPhones en iPads

Apple heeft een extra update voor iOS 9.3 uitgebracht, bedoeld voor mensen met een iPad 2 die activatieproblemen hebben.

Apple heeft een nieuwe versie van iOS 9.3 uitgebracht, bedoeld voor mensen die getroffen zijn door de activatiebug. Het versienummer blijft 9.3, maar het buildnummer geeft aan dat het een ander updatebestand is (13E5237). Door de activatiebug konden sommige eigenaren van een iPhone of iPad hun toestel niet meer activeren op het moment dat ze hun Apple ID en wachtwoord niet meer wisten.


iPad 2

Apple trok de update naar iOS 9.3 eerder terug voor oudere toestellen. Vanaf vanavond is het dus opnieuw mogelijk om iOS 9.3 op deze oudere toestellen te installeren, waardoor het probleem hopelijk is opgelost. De iPad Air en oudere iPads en de iPhone 5s en oudere toestellen zijn getroffen. Donderdagavond kwam er al een nieuwe build van iOS 9.3 beschikbaar voor mensen met een iPad 2, te herkennen aan buildnummer 13E236. Die is gaandeweg uitgerold naar steeds meer mensen. Deze vandaag verschenen update zou op alle oudere toestellen moeten werken. Specifiek geldt het voor de:

Update 28 maart: dit artikel is eerder verschenen op iCulture, maar we brengen het in geactualiseerde vorm nu opnieuw onder de aandacht omdat er nieuwe ontwikkelingen zijn. Hieronder lees je het originele artikel van 25 maart.

LET OP! Dit artikel verhelpt nog niet het probleem met de niet-werkende links in Safari, Mail en andere apps. Hiervoor is een latere update van iOS 9.3 noodzakelijk, die Apple op het moment van schrijven nog niet heeft vrijgegeven.

Activatiebug in iOS 9.3

Het activatieprobleem is een van de meest hardnekkige bugs in iOS 9.3. Apple erkende het probleem eerder al, door een supportdocument uit te brengen dat echter weinig nieuwe oplossingen bood.

Apple trekt iOS 9.3 terug voor oudere toestellen

Rond hetzelfde moment legde Apple de iOS 9.3 update voor oudere iPhones en iPads stil. Apple bevestigde het probleem en zei dat er werd gewerkt aan een oplossing, die meerdere dagen in beslag zou kunnen nemen. De oplossing komt nu iets eerder dan verwacht – in ieder geval voor bezitters van een iPad 2. Mensen die de update al zonder problemen hebben geïnstalleerd, hoeven uiteraard niets te doen.

De activatiebug houdt in, dat mensen tijdens het updaten van hun iPad blijven steken. In sommige gevallen lukt het aanmelden met Apple ID en wachtwoord niet op oudere apparaten. Aansluiten op een desktopcomputer en de update via iTunes uitvoeren lost voor sommige mensen het probleem op. Volgens een reactie van Apple ligt het deels aan de gebruikers zelf:

Als klanten in sommige gevallen hun wachtwoord niet meer weten, zal het toestel niet geactiveerd worden, totdat ze hun wachtwoord kunnen herstellen of resetten. Voor deze oudere toestellen hebben we de update tijdelijk ingetrokken en we zullen de komende dagen een nieuwe versie van iOS 9.3 uitbrengen waarin deze stap niet vereist is.

Nog meer bugs in iOS 9.3

iCulture schreef de afgelopen dagen meermaals over diverse bugs in iOS 9.3. We noemden in het artikel ook het supportdocument van Apple, dat voor de meeste mensen echter weinig oplossingen biedt. De meeste oplossingen die Apple aanreikt hadden ze al geprobeerd door tips van anderen. Daarnaast leek iOS 9.3 een probleem met niet-klikbare linkjes in Safari te veroorzaken. Later bleek echter dat dit probleem met linkjes zich ook voordoet op iOS 9.2.1.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 28 maart: Apple heeft een nieuwe iOS 9.3 versie uitgebracht voor oudere toestellen. Het artikel is daarom bijgewerkt met de nieuwste info.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2016, 20:27
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9.3, ipad 2
56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.