Instagram Live Stories op de iPhone.

Instagram Live Stories nu beschikbaar, zo start je je eigen livestream

Je kunt vanaf nu in Instagram een eigen livevideo starten, want Instagram Live Stories is nu overal beschikbaar. De functie is vergelijkbaar met Periscope en Facebook Live. Lees hier hoe Instagram Live Stories werkt.

Instagram Live Stories op de iPhone.
Afgelopen november is Instagram gestart met een livestreams in Instagram Stories. De functie was toen alleen nog beschikbaar in Amerika, maar nu is de mogelijkheid om te livestreamen via Instagram eindelijk ook in de rest van de wereld te gebruiken. Met deze functie neemt Instagram het rechtstreeks op tegen apps als Periscope en Facebook Live.

Instagram Live Stories: zo werkt het

Instagram Live Stories is vergelijkbaar met Periscope van Twitter en Facebook Live van Facebook. Je kunt via de Instagram-app eenvoudig beginnen met streamen. Mensen kunnen reacties insturen of likes geven terwijl jij live bent, wat zorgt voor de nodige interactie met de kijkers. Instagram Live verschijnt in het Stories gedeelte van Instagram, dus al jouw volgers zien jouw livestream vanzelf bovenin beeld verschijnen.

Om een livestream in Instagram Stories te starten, doe je het volgende:

  1. Open de Instagram-app.
  2. Tik linksboven op Je verhaal met daarin je eigen profielfoto.
  3. Onderin kun je schakelen naar verschillende opties, zoals Boomerang. Veeg hier één keer naar rechts om de optie Live te selecteren.
  4. Tik vervolgens op Livevideo starten om te beginnen met streamen.

Instagram Live Stories starten.

Instagram Live Stories zal enkele van je volgers met een pushbericht op de hoogte brengen dat je live gegaan bent. Net als gewone Instagram Stories verdwijnen de livestreams zodra ze afgelopen zijn. Er is dus geen mogelijkheid om de livestream later nog te bekijken. Je kunt als zender ook reacties vastzetten door er lang op te tikken, zodat deze niet uit beeld verschijnt. Je kunt ook reacties uitschakelen door op de drie stipjes te tikken en te kiezen voor Commentaar uitschakelen. Je trefwoordenfilters voor het verwijderen van bepaalde reacties bij je foto’s, geldt ook voor reacties op livestreams.

Wil je zelf meer livestreams bekijken, dan vind je deze ook bij het Verken-gedeelte van Instagram. Dit is te vinden onder het vergrootglas in de menubalk. Bovenin zie je allerlei Instagram Stories verschijnen, waarbij de livestreams te herkennen zijn aan het woordje Live.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2017, 9:57
Categorie Apps
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.