Setapp: overzicht van apps

SetApp officieel van start: ruim 60 apps voor vast maandbedrag

SetApp gaat officieel van start: met deze bundel krijg je toegang tot 61 Mac-app voor een vaste prijs per maand.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Na anderhalve maand op uitnodiging te hebben gewerkt gaat SetApp nu eindelijk van start voor iedereen. Met SetApp kun je allerlei Mac-software op abonnementsbasis gebruiken. Je betaalt een vast bedrag van $9,99 per maand en krijgt daarvoor toegang tot 61 macOS-apps die je niet dagelijks nodig hebt.


Setapp: overzicht van apps

SetApp officieel gestart

Met SetApp wil ontwikkelaar MacPaw een alternatief bieden voor de Mac App Store, waar je een vast bedrag per app betaalt. Sommige software zoals een FTP-programma of een software om je nieuwe keuken te ontwerpen, heb je maar heel zelden nodig. Vandaar dat het MacPaw ze in één pakket heeft gestopt. Je kunt de dienst 1 maand gratis proberen.

Bekijk ook

Setapp: kwalitatief goede Mac-apps voor een vast maandbedrag

Setapp wil de 'Netflix voor Mac-apps' worden: voor 10 euro per maand krijg je onbeperkt toegang tot tientallen goede Mac-apps.

Wij hebben SetApp de afgelopen weken al geprobeerd en dat beviel eigenlijk best goed, al merkten we ook wel dat er dagen voorbijgaan dat je helemaal niets uit de bundel gebruikt. Er zitten nu 61 apps in, afkomstig van verschillende ontwikkelaars. Voor het merendeel zijn het productiviteitsapps zoals Alternote, Be Focused, Pagico en RapidWeaver. Er zijn ook een paar video-apps, een flinke lijst Utilities en wat ontwikkelaarstools. Of je het nodig hebt ligt natuurlijk vooral aan de manier waarop je je Mac gebruikt. Heb je een paar favorieten en gebruik je je Mac steeds voor dezelfde dingen, dan is een bundel met 61 apps wellicht wat te veel van het goede.

Setapp: voorbeeld van een app

Bij SetApp heb je altijd toegang tot de laatste versie van de app. Het kost je ook nauwelijks opslagruimte, want de apps worden na gebruik weer verwijderd en je installeert de app alleen tijdelijk als je het nodig hebt. SetApp installeert daarvoor een speciale map op je Mac, met icoontjes van alle deelnemende apps. MacPaw is constant bezig om het aanbod verder uit te breiden.

Zolang het abonnement loopt houd je toegang tot de apps. Per abonnement mag je de apps op twee verschillende Mac-computers gebruiken, bijvoorbeeld thuis of op het werk. De apps die je in SetApp vindt zijn gemaakt door ontwikkelaars met een redelijke tot goede reputatie. MacPaw doet de selectie, waardoor misschien niet jouw favoriete app erbij zit, maar je wordt in ieder geval niet opgezadeld met een slechte app.

SetApp is hier te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen.

macOS
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.