Instagram Stories op Verkennen-tabblad

Instagram voegt verdwijnende berichten toe aan vernieuwde Direct-functie

Instagram voegt verdwijnende berichten toe aan Instagram Direct. Hierdoor kun je in een privébericht een foto of video delen die vanzelf weer verdwijnt. Stiekem een screenshot maken zit er helaas niet in.

Instagram Stories op Verkennen-tabblad

Instagram heeft zijn privéberichtenfunctie vernieuwd. Instagram Direct laat je privéberichten versturen naar andere Instagram-gebruikers en de nieuwe versie kan daarbij ook verdwijnende berichten versturen, zodat foto’s en video’s vanzelf verdwijnen. De vernieuwde Instagram Direct wordt nu uitgerold in de iOS-versie van Instagram.

Nieuwe Instagram Direct

In de nieuwe versie van Instagram Direct is het eenvoudig om een verdwijnende foto of video te delen met specifieke Instagram-gebruikers. Vanaf het beginscherm van Instagram, veeg je naar links of tik je op het papieren vliegtuigje in de rechter bovenhoek. In de vernieuwde Instagram Direct vind je onderaan een blauwe cameraknop waarmee je snel een foto of video kunt maken die vanzelf verdwijnt. Daarna kies je het desbetreffende contact om de foto of video te verzenden. De verbeteringen werken ook in groepsgesprekken.

Van elk bericht kun je zien wie het allemaal bekeken heeft. Heb je een verdwijnend bericht ontvangen, dan worden deze blauw uitgelicht. Om deze te bekijken, hoef je er alleen maar op te tikken. De verzender krijgt hier vervolgens een melding van. Je kunt bovendien niet ongezien een screenshot maken van een verdwijnend bericht, want de verzender krijgt hier ook een melding van.

Instagram Direct met verdwijnende berichten.

Het versturen van tekstberichten of het uploaden van foto’s en video’s werkt verder nog zoals je gewend bent. Om de nieuwe Instagram Direct te kunnen gebruiken, heb je de nieuwste versie van de Instagram-app nodig. Versie 10.16 van Instagram verscheen gisteravond in de App Store.

Wederom gekopieerd van Snapchat

Het is de zoveelste functie die Instagram overgenomen heeft van het populaire Snapchat. Snapchat was één van de eerste apps die verdwijnende berichten introduceerde, net als de vergelijkbare Verhalen-functie. Instagram kwam vorig jaar zomer al zelf met zijn eigen variant op Verhalen, genaamd Instagram Stories. Begin maart voegde Instagram ook geostickers toe aan haar app, een functie die eerder al door Snapchat bedacht werd. De verdwijnende berichten in de nieuwe Instagram Direct is daar dus opnieuw een voorbeeld van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 april 2017 om 16:30
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.