SNS en RegioBank laten je met Touch ID geld overmaken en iDEAL-betalingen doen

Heb je een rekening bij de SNS of RegioBank? Dan kun je vanaf vandaag ook betalingen verzenden of iDEAL-betalingen afhandelen met je vingerafdruk. De functies voor Touch ID zijn flink uitgebreid, maar je moet het wel instellen.

Als je een rekening hebt bij SNS of RegioBank en gebruikmaakt van de bijbehorende apps, dan kun je nu veel meer doen met je vingerafdruk. Het was al mogelijk om in te loggen met je vingerafdruk bij SNS en RegioBank, maar je kunt nu ook betalingen bevestigen, wijzigen, verwijderen en iDEAL-aankopen doen met je vingerafdruk.


SNS Bankieren met verzenden via Touch ID.

SNS en RegioBank doen meer met Touch ID

In december vorig jaar voegden SNS en RegioBank in haar bankieren-app de mogelijkheid toe om in te loggen met je vingerafdruk. Nu zo’n vier maanden later is het gebruik van je vingerafdruk flink uitgebreid. Naast inloggen kun je in de apps nu ook betalingen bevestigen. Dit kan zowel bij eenmalige, geplande als terugkerende betalingen. Die terugkerende betalingen zijn ook te wijzigen of te verwijderen met je vingerafdruk, net als het annuleren van ingeplande betalingen. Zie je in de app een incasso voorbij komen waar je het niet mee eens bent, dan kun je deze ook terug laten storten met behulp van Touch ID.

Bekijk ook

SNS, ASN én RegioBank nu met inloggen via je vingerafdruk

De Bankieren-apps van SNS Bank, ASN Bank en RegioBank zijn uitgebreid met Touch ID-ondersteuning. Met de nieuwe versies kun je inloggen met je vingerafdruk. Ook nieuw zijn de saldografieken en het weigeren van een incasso.

De Touch ID-sensor komt ook goed van pas bij online aankopen. Als je een online aankoop afrekent met iDEAL via de SNS- of RegioBAnk-app, dan kun je die betaling ook met Touch ID bevestigen. De optie om deze nieuwe functies te gebruiken, moet wel ingeschakeld staan in de apps. Dit bevestig je met je persoonlijke Digipas. Mocht je Touch ID niet willen gebruiken, dan kun je ook altijd nog gebruikmaken van je mobiele pincode.

Hypotheken bij SNS, Apple Watch bij RegioBank

De nieuwste versie van SNS Mobiel Bankieren heeft ook verbeteringen voor mensen met een SNS-hypotheek. Mocht je een hypotheek bij de SNS hebben, dan zie je naast je rekeningen ook een overzicht van alle hypotheekgegevens. Tot slot zegt de SNS nog enkele bugs opgelost te hebben en dat het design verder verbeterd is.

RegioBank-klanten met een Apple Watch kunnen nu ook gebruikmaken van een aparte Apple Watch-app. In deze app kun je snel je saldo checken van ingestelde rekeningen. De Apple Watch-app stel je in via de gekoppelde iPhone. SNS Bankieren had al eerder een Apple Watch-app.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.