Albert Hein Tap to Go-kaart.

Albert Heijn laat je nu kassaloos winkelen met Tap to Go-app

Maar nog wel met een fysieke kaart

Albert Heijn heeft een nieuwe app gebruikt voor kassaloos winkelen. De nieuwe app heet Tap to Go en laat je met een kaart shoppen bij enkele AH To Go-winkels. Je hoeft daarna niet meer in de rij te staan voor de kassa of producten handmatig af te rekenen.

Als je ook altijd een hekel hebt aan het in de rij staan voor de kassa, dan is er goed nieuws voor bezoekers van in ieder geval twee AH To Go-vestigingen. Met de nieuwe app Tap to Go gebruik je een kaart voor het scannen van producten. Je hoeft daarna ook niet meer los af te rekenen, want het bedrag wordt automatisch van je rekening afgetrokken. De nieuwe Tap to Go-app moet het winkelen vooral sneller maken, voor nu alleen nog in twee vestigingen van AH To Go.

De Tap to Go-app werkt als volgt: na het downloaden van de app meld je je aan met je AH-profiel. Vervolgens koppel je een Tap to Go-kaart aan je profiel. Dit is een fysieke kaart die je gebruikt voor het scannen van je boodschappen. In de AH To Go-winkels AH To Go AMC in Amsterdam en de AH To Go op het kantoor in Zaandam kun je zo’n kaart aanvragen. De kaart en de prijskaartjes zijn voorzien van NFC. Het enige wat je dus hoeft te doen, is de kaart tegen het prijskaartje houden en je product pakken. In de app zie je vervolgens je boodschappenlijstje en wat je gescand hebt. Het is op de iPhone vooralsnog niet mogelijk om je smartphone tegen het prijskaartje te houden om de producten te scannen. Op Android-toestellen met NFC is dat wel mogelijk.

Je hoeft na het scannen niet meer in de rij te staan voor de kassa of de boodschappen op je smartphone af te rekenen. Voordat je de dienst gebruikt, geef je namelijk toestemming om het gescande bedrag automatisch van je betaalrekening te halen. Je kan dus de winkel uitlopen, waarna het betalen automatisch op de achtergrond gebeurd. Tap to Go is nu nog in testfase, maar vanaf 1 oktober is het ook mogelijk om deze manier van betalen te gebruiken bij de AH To Go op Amsterdam Centraal. Uiteindelijk moeten alle vestigingen van AH To Go deze manier van betalen ondersteunen.

AH Tap to Go.

Ook in de gewone supermarkt betalen zonder kassa
De afgelopen tijd is Albert Heijn ook in de gewone supermarkten druk bezig met het testen van kassaloos betalen. Daarvoor gebruiken ze de bestaande Appie-app. Hiervoor scan je de producten met de camera van je iPhone, op dezelfde manier als het normale zelfscannen. Vervolgens kun je afrekenen via je iPhone, door gebruik te maken van iDEAL. Je hoeft dan ook in dat geval niet in de rij te gaan staan bij het zelfscanplein om daar je winkelmandje te betalen. Deze manier van betalen wordt inmiddels getest in tientallen winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2018, 9:14
Bron Bron AH
Categorie Apps
Onderwerp albert heijn
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.