Apple Park LEGO

Deze LEGO-fan heeft Apple Park nagebouwd

Twee jaar is LEGO-fan Spencer R ermee bezig geweest om Apple Park na te bouwen in LEGO. En dat betekende vooral heel veel groene boompjes plaatsen.

Apple Park in LEGO-steentjes

Als Apple-fan zijn er drie plekken in Silicon Valley waar je zeker eens geweest moet zijn: het oude hoofdkantoor aan One Infinite Loop, de garage waar het allemaal is begonnen en het nieuwe hoofdkwartier op 1 Apple Park Way. Die laatste is nu nagebouwd in LEGO. Helaas is er nog geen complete set van beschikbaar, maar hopelijk vindt LEGO de architectuur van het nieuwe hoofdkantoor Apple Park revolutionair genoeg om er ooit een architectuurset van uit te brengen. Het ziet er op het eerste gezicht misschien vrij simpel uit, maar als je naar de details kijkt begrijp je dat er behoorlijk wat vrije uurtjes in zijn gaan zitten. De LEGO-fan bouwde het op basis van vroege dronevideo’s.

Solar Roof

Er zitten zelfs wat veldjes bij die nog aangeplant moeten worden. Spencer gebruikte daarvoor puntvormige lichtbruine 1×1 steentjes. Natuurlijk is ook de bekende kantoorring te zien, het ronde Steve Jobs Theater, de oude schuur die niet mocht worden afgebroken en het fitnesscentrum met basketbalveldjes, tennisbanen en een atletiekbaan. Het is nagebouwd op een schaal van ongeveer 1/650. Spencer begon er in juni 2016 mee en was deze maand klaar.

Meandering Through the Meadow

Er zullen ongeveer 85.000 steentjes in het project zitten, waaronder 1.647 bomen. Als je het wilt verplaatsen heb je een behoorlijk steekkarretje nodig, want het geheel weegt maar liefst 35 kilo. “Ik wilde altijd al een horizontale skyscraper bouwen”, vertelt Spencer op zijn Flickr-pagina. “Deze worden ook wel groundscrapers genoemd. In 2014 ontdekte ik voor het eerst wat dronebeelden van een enorme cirkelvormige afgraving in Californië. Toen ik ontdekte dat het de fundering was van een nieuwe Apple ‘ruimteschip’-campus, wist ik dat ik een interessante kandidaat voor een bouwproject had gevonden.”

Main Cafeteria

Op de Flickr-pagina van Spencer is te zien dat hij in het verleden al een paar bekende skyscrapers heeft nagebouwd.

Glendenning Barn

Fitness Center

Entrance to the Steve Jobs Theater

Tipgever: Marcel, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.