Piccolo slimme camera

Piccolo houdt elke beweging in de gaten in je slimme huis

Kun je het je voorstellen: je wijst naar je lamp en die springt aan? Waarschijnlijk niet. Toch is iets waarmee geëxperimenteerd wordt. Piccolo, een Amerikaanse start-up, wil een camera ontwikkelen die elke beweging in de gaten houdt om op die manier apparaten in huis aan te sturen.

De huizen beginnen zich net te vullen met slimme speakers zoals de HomePod van Apple. Er zijn bedrijven die alweer een stap verder denken, zoals Piccolo, een start-up uit San Francisco. Zij zijn bezig met het ontwikkelen van een camera die elke beweging van je in de gaten houdt. Om op die manier je huis nog meer te automatiseren. Je hoeft alleen nog naar een lamp te wijzen en hij springt aan. Maar is zoveel automatisering wel wenselijk?

De camera’s van Piccolo zijn uitgerust met Wi-Fi. Door dit te combineren met AI en computersoftware die mensen en bewegingen herkent, wordt het mogelijk om apparaten in je huis aan te sturen. Hierdoor is het niet meer nodig om tegen Siri te zeggen dat de lampen uit moeten, je hoeft alleen nog maar naar de lamp te wijzen.

Het klinkt op het eerste gezicht heel leuk: naar een lamp wijzen om in te schakelen. Wanneer je er verder over na gaat denken, is het ook wel een beetje eng. Je gaat namelijk je huis vol zetten met camera’s die op internet zijn aangesloten en elke beweging registeren. Dit maakt de camera’s een doelwit voor hackers. Het is dan ook lastig om je privacy te waarborgen.

Piccolo slimme camera

Piccolo wil meer worden dan een systeem waarmee je makkelijk je lampen aan en uit kunt zetten. Het wil bijvoorbeeld ook regelen dat je met een beweging van tv-zender kunt wisselen of het volume kunt veranderen.

Het is nog wel de vraag hoe ver het bedrijf gaat komen, omdat de mogelijkheden van AI nog niet zo ver zijn dat dit allemaal mogelijk is. Soms is het voor slimme apparaten al lastig om een vraag te beantwoorden. De start-up staat dan ook nog in de kinderschoenen. Het zal nog wel even duren voordat dit soort software op de markt komt. Toch is het wel een volgende stap naar een Minority Report-achtig huis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2018, 18:04
Bron Bron The Next Web
Categorie Achtergrond
Onderwerpen automatisering, kunstmatige intelligentie, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.