iculture-peilt
iCulture Peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: Ga jij gebruik maken van draadloos opladen?

Maak jij al gebruik van draadloos opladen of ben je dat binnenkort van plan? In deze iCulture peilt kun je je mening laten horen over draadloos opladen, één van de nieuwe functies van de iPhone 8 en iPhone X.

Ben jij al overgestapt op draadloos opladen of ben je het binnenkort van plan? Bij een bekende geelblauwe meubelgigant vliegen de draadloze laders de winkel uit, maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat er in Nederland niet zoveel interesse is voor draadloos opladen. Daarom zijn we benieuwd: hoe populair is draadloos opladen onder de iCulture-lezers? Wij zijn benieuwd naar jouw mening in deze nieuwe iCulture peilt.

AirPower iPhone 8 oplader

Draadloos opladen is één van de nieuwste functies in de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. Het zit ook verwerkt in de iPhone X die begin volgende maand verschijnt. Je hebt hiervoor een speciale lader nodig die Apple niet meelevert, waardoor er nog wel een drempel is om er gebruik van te maken. De AirPower die pas volgend jaar verschijnt zal ook niet goedkoop zijn. Maar gelukkig zijn er ook goedkopere laders te krijgen.

Wij zijn benieuwd of jij gebruik gaat maken van draadloos opladen of dat je dat nu misschien al doet op de iPhone 8. Laat je mening horen in onderstaande poll.

Zie je de poll niet, dan kun je hem hier invullen.

‘Draadloos opladen niet populair in Nederland’

Volgens een Nederlands onderzoek zou draadloos opladen nog niet erg populair zijn. Telecompaper achterhaalde dat slechts 7% van de Nederlands bereid is een ander mobiel toestel aanschaffen als deze ondersteuning krijgt voor draadloos opladen, terwijl 47% dit niet van plan is. Voor 8% van de Nederlanders geldt dat hun mobiel al geschikt is om draadloos op te laden. In vergelijking met een eerder onderzoek uit 2015 zou de belangstelling voor draadloos opladen zelfs gedaald zijn.

Tegenover deze resultaten staat wel dat het aantal mensen met een geschikt toestel gestegen is, al gaat het slechts om een procentpunt. Waar in 2016 7% van de mensen een geschikt toestel hadden, staat dit in 2017 nu op 8%. De stijging zal vooral van Android-toestellen afkomen, aangezien de iPhone 8 en iPhone 8 Plus pas net in de schappen liggen. Volgens hetzelfde onderzoek zijn het vooral gebruikers tussen de 20 en 39 jaar die een smartphone met draadloos opladen hebben.

IKEA heeft al jarenlang een groot assortiment van draadloze laders die nu ook geschikt zijn voor de iPhone 8 en iPhone X. Uit onze eigen waarnemingen blijkt dat de draadloze laders in de meeste IKEA-vestigingen uitverkocht zijn, wat de indruk wekt dat juist veel meer mensen interesse hebben in een draadloze laadoplossing.

Maar we horen natuurlijk liever rechtstreeks van jullie hoe het zit met de populariteit van draadloos opladen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2017, 17:24
Categorie Achtergrond
Onderwerpen draadloos opladen, iculture peilt
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.