iPhone 8 binnenkant

Zo zien iPhones er aan de binnenkant uit

In een interactief overzicht zijn alle iPhones sinds 2007 te bekijken, inclusief onderdelen. Zo zie je hoe de binnenkant van de iPhones is veranderd.

De buitenkant van alle iPhone-modellen sinds 2007 kun je waarschijnlijk wel dromen. Maar hoe is de binnenkant in de loop van de tijd veranderd? Twee medewerkers van Bloomberg besloten om alle iPhones die tot nu toe zijn verschenen op een bijzondere manier in beeld te brengen. Bij alle modellen kun je zien hoe de binnenkant eruit ziet en welke onderdelen erin zitten. Zo krijg je een goed beeld hoe de de technologie in de loop van de tijd is veranderd.

iPhone 8 binnenkant

iPhones aan de binnenkant

De afbeeldingen zijn hier te zien. Als je op een bepaald toestel klikt krijg je nog meer details te zien, zoals een toelichting op de gebruikte onderdelen. De iPhone 8 is bijvoorbeeld het enige toestel met een draadloze oplaadspoel. Alles wat er nieuw in een toestel zat is te herkennen aan een blauw labeltje ‘NEW’. Ook zie je bij elk toestel een samenvatting van de aankondiging op het podium. Bij recente toestellen zijn dat Tim Cook, Phil Schiller en zelfs Eddy Cue, bij oudere modellen is het Steve Jobs himself. Helaas ontbreken de gegevens over de iPhone X, omdat iFixit die nog niet uit elkaar heeft gehaald. Ook ontbreken de meeste andere tussenmodellen zoals de s-modellen en de iPhone 5c en iPhone SE. De makers beloven dat ze die nog zullen toevoegen.

iPhone 3GS binnenkant

Materiaalkosten hetzelfde gebleven
De foto’s zijn in samenwerking met iFixit gemaakt, waarbij het team van IHS een schatting heeft gemaakt van de totale materiaalkosten. Daarbij valt op dat de materiaalkosten van de eerste originele iPhone ($230) nauwelijks verschillen van die van de iPhone 8 ($248).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2017, 20:25
Categorie iDevices
Onderwerp geschiedenis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.