Mophie Charge Flow

Maak je huidige iPhone draadloos oplaadbaar met deze accessoires

Als je een oudere iPhone hebt, hoe kun je dan toch gebruik maken van draadloos opladen? In dit artikel vind je een aantal oplossingen, waaronder hoesjes en stickers die je achterop de iPhone plakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Ben je nog niet toe aan een nieuwe iPhone, maar wil je wel gebruik maken van draadloos opladen, dan zijn er gelukkig oplossingen. We bespreken in dit artikel het opladen met een speciaal hoesje of met een sticker, die je achterop de iPhone plakt.


iPhone draadloos opladen met IKEA

Qi-ontvangers met sticker

Apple maakt in de iPhone 8 en iPhone X gebruik van de Qi-standaard en dit is ook een slimme keuze als je nu al in draadloze opladers wilt investeren. Die kun je later blijven gebruiken als je ooit overstapt naar een iPhone 8 of iPhone X.

Qi ontvanger

Wil je je huidige iPhone 5 of nieuwer geschikt maken voor draadloos opladen, dan kun je een Qi-ontvanger erop plakken. Dit is een soort sticker die je achterop de iPhone plakt en waarbij er een plat kabeltje naar de Lightning-aansluiting loopt. Het ziet er niet zo mooi uit, maar met een hoesje kun je de ontvanger onzichtbaar maken. Daarnaast heb je nog een draadloze oplader nodig, die we in een apart artikel hebben besproken.

https://www.iculture.nl/gids/draadloze-opladers-iphone/

Qi-ontvangers zijn onder andere verkrijgbaar van merken zoals Invitian en Nillkin. Bij Amazon betaal je er nog geen $15 voor. Dichter bij huis vind je bij Bol.com een Qi-sticker voor €11, die werkt op de iPhone 5 t/m 6 Plus, dus ook voor de iPhone 5c. De ervaringen met deze stickers zijn wisselend.

Qi receiver iPhone

IKEA opladers voor iPhone 5/5s/6

Heb je een al wat oudere iPhone, dan kun je goed terecht bij IKEA. De meubelwinkel verkoopt nog draadloze oplaadhoesjes voor de iPhone 5 tot en met 6. Deze Vitahult-hoesjes kosten €23 en zijn te gebruiken in combinatie met de draadloze opladers, die je voor €15 koopt. Het voordeel is dat het systeem vrij goedkoop is, maar omdat IKEA is gestopt met het maken van nieuwe hoesjes grijp je mis als je een iPhone 7 of SE hebt. Verkrijgbaar in zwart of wit en uit te breiden met allerlei meubelstukken en laders, die ook geschikt voor de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X zijn. Nadeel van zo’n hoesje is dat het nauwsluitend zit, dus als je overstapt naar een nieuw toestel, dan kun je je oplaadhoes niet meer gebruiken.

IKEA oplader voor iPhone

Mophie Charge Force voor iPhone 6/6s/7

Een flink duurdere oplossing is te vinden bij Mophie. Deze fabrikant is gespecialiseerd in oplaadproducten en zal daarom ook voor toekomstige iPhone-generaties nog hoezen blijven maken. Vanwege de forse prijs is deze oplossing alleen geschikt voor mensen die langere tijd met hun toestel willen doen.

Mophie draadloos opladen

De Mophie Charge Force-cases verschenen vorig jaar al en zijn verkrijgbaar voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ($60 per stuk). De nieuwste versies van de Juice Pack Air zijn verkrijgbaar voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus en werken ook met draadloos opladen (let op: geldt niet voor de oudere versies). Deze kosten $100 per stuk en je kunt zelfs kiezen uit vijf kleuren, waaronder rosegoud en rood. Mophie verkoopt er ook laders bij, waaronder eentje waarmee je de iPhone rechtop op je bureau kunt zetten.

Mophie CF Mount

Wil je je oudere iPhone 6 of iPhone 6s opladen, dan kan dat met de nieuwere versies van de Juice Pack Wireless. Deze kosten inclusief oplaadplaat $100. De hoes voor de Plus-modellen van de iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus kost $130,- inclusief oplaadplaat.

Nillkin-hoes voor iPhone 5/5s/SE/6/7/7 Plus

Een andere hoes waarmee je draadloos kunt opladen is deze Nillkin-case (ca. €25).

Nillkin Magic Case voor iPhone 7

Het hoesje zelf is gemaakt van kunststof, met een rubberen coating voor extra grip. De hoes maakt je iPhone 7 (of eerder toestel) geschikt voor draadloos opladen met Qi-laders. Zo’n oplaadstation moet je er nog wel even apart bij kopen, maar ook die heeft Nillkin in het assortiment. Je kunt ook voor een ander merk kiezen, als het maar met Qi werkt.

Welke oplossing je ook kiest: het is slim om nu al rekening te houden met de toekomst. Ben je van plan om binnen afzienbare tijd over te stappen naar de iPhone 8, dan is het wel zo verstandig om meteen voor een Qi-geschikte lader te kiezen. Maar eerlijk gezegd: deze standaard is zo gangbaar geworden, dat je wel heel veel moeite moet doen om een lader te vinden die niet meer Qi werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.