Mophie draadloos opladen

Mophie gaat draadloos met nieuwe iPhone-batterijhoezen

Mophie heeft nieuwe draadloze opladers en batterijhoezen aangekondigd. De Juice Pack Wireless laad je draadloos op via de Force Charge-bureauhouder en autohouder.

De bekende accessoirefabrikant Mophie heeft een nieuwe batterijhoes voor de iPhone aangekondigd, waarmee je draadloos kunt opladen. Er zijn twee varianten: voor de 4,7-inch iPhone 6 en 6s en voor de grotere Plus-modellen. Ze werken samen met de Charge Force-opladers voor op kantoor en in de auto.

Mophie draadloos opladen

Mophie Force Charge

De timing van Mophie is perfect: nog voordat Apple een eigen oplossing voor draadloos opladen aankondigt. Volgens geruchten gaat Apple bij de nieuwe iPhone van 2016 of 2017 de sprong wagen, waarschijnlijk door gebruik te maken van de Smart Connector. Ben je van plan om de komende jaren nog gebruik te maken van de iPhone 6 of 6s, dan zijn de nieuwe draadloze opladers van Mophie een zinvolle investering.

Mophie Charge Force oplader

Volgens Mophie is dit het eerste draadloze oplaad-‘ecosysteem’ voor iPhones, omdat het anders zou zijn dan de bestaande oplaadhoezen en -matjes die je bijvoorbeeld bij IKEA vindt. Toch werkt ook Mophies systeem met deze twee componenten: je moet een hoes om de iPhone doen (de nieuwe Juice Pack Wireless) en er zijn opladers waarmee de hoes contact moet maken.

Mophie Charge Force-accessoires: 3 stuks

Ook bureau- en autohouder van Mophie

Het systeem gebruikt ‘preferential charging’, wat simpelweg inhoudt dat de iPhone eerst wordt opgeladen en dat daarna pas de batterijhoes aan de beurt is. Helemaal draadloos is het systeem natuurlijk niet: je moet de opladers nog steeds verbinden met het stopcontact of met een usb-poort in de auto.

Mophie Charge Force: hand met iPhone-batterijhoes Daardoor loopt er nog steeds een lelijk kabeltje tussen de lader en het stopcontact. Vanaf vandaag belooft Mophie ook dat alle batterijhoezen worden geleverd met een draadloze oplaadfunctie, zonder dat je er extra voor hoeft te betalen. Controleer in de winkel wel even of je zo’n nieuw model te pakken hebt, want veel winkels zullen ook nog oude voorraad hebben.

De Juice Pack Wireless belooft meer dan 50 procent extra batterijduur en werkt met bijna alle draadloze oplaadstandaarden samen, waaronder Qi. Dat betekent dat ook de Qi-laders van IKEA geschikt zijn, zodat je niet vastzit aan de vaak vrij prijzige Mophie-accessoires. Bij beide hoezen krijg je een vlakke laadplaat meegeleverd, die je op een bureau of tafel kunt neerleggen. Je kunt ze ook los kopen. Daarnaast is er een staande bureauhouder en een houder voor het ventilatierooster in de auto.

De Juice Pack Wireless voor de iPhone 6/6s gaat rond de €100 kosten, terwijl de Plus-versie voor €130 over de toonbank gaat. De houder voor het ventilatierooster in de auto kost €60 en een extra basislader kost €40. De prijs van de staande bureauhouder is nog niet bekendgemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2016, 10:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, mophie, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.