Homey Cameras

Nieuw bij Homey: meekijken met je camera en snapshots maken

Handig als er iemand aanbelt
De makers van Homey hebben vanaf vandaag iets nieuws: met Homey Camera's kun je meekijken met je camera. De update komt vandaag beschikbaar voor alle gebruikers.

Homey Camera’s

Het houdt in dat je direct vanuit de Homey-app kunt meekijken met je camera, ook als je niet thuis bent. Je kunt bovendien Flows maken om direct een snapshot als notificatie naar je iPhone te sturen. Het werkt samen met diverse merken, van goedkope IP-cams tot high-end beveiligingscamera’s. Om Homey Camera’s te gebruiken heb je een Homey v2.2.0 en de Homey app v2.4.0 nodig.


Bij camera’s denk je misschien aan beveiligingscamera’s die je binnenshuis of buitenshuis hebt aangebracht om beweging te detecteren, maar ook slimme deurbellen bevatten vaak een ingebouwde camera. Juist bij die deurbellen kan het handig zijn om zo’n notificatie met live snapshot te sturen. Als de deurbel wordt ingedrukt wordt er een afbeelding naar je telefoon verstuurd. Uiteraard kun je dit ook laten samenwerken met losse bewegingssensoren: als de sensor detecteert dat er beweging is, laat je door de camera een momentopname maken.

Homey Cameras

Eerder hebben we een review van Homey 2.0 gepubliceerd, waarin we vertellen over onze ervaringen met deze smart home hub. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, maar de crux is vaak dat je er even voor moet gaan zitten om automatiseringen te bedenken die voor jou zinvol zijn. Ook werkt nog niet alles even goed, omdat ondersteuning voor bepaalde apparaten soms afhankelijk is van de community. Zo werkt Homey op zich wel met Dyson-ventilatoren – een hot topic nu het zo warm is – maar de app die je daarvoor nodig hebt wordt maar zelden bijgewerkt door de gebruiker die zich daar ooit op heeft gestort. Desondanks kan het een mooie oplossing zijn om allerlei smart home-producten in huis aan elkaar te knopen.

Verkrijgbaarheid van Homey
Homey is verkrijgbaar bij de meeste elektronicawinkels, zoals Coolblue en MediaMarkt, waarbij je meestal de standaard adviesprijs van €299 betaalt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.