Nederlands bedrijf maakt privacyhoesje voor iPhone

Op je laptop heb je een webcam-cover, maar op je iPhone? Het Nederlandse bedrijf Spy-Fy uit Nijmegen heeft de iPhone Privacy Case gemaakt, waarmee je de camera op de voor- en achterkant kunt blokkeren.

Spy-Fy privacyhoesje voor iPhone

“Wist je dat hackers, bedrijven zoals Facebook en overheidsinstanties zoals de NSA via ingebouwde backdoors of apps op je smartphone toegang tot je iPhone-camera kunnen krijgen?” waarschuwt Spy-Fy. Voor iedereen die zich hier zorgen over maakt is er nu een hoesje. Via Kickstarter hoopt het bedrijf binnen een maand 20.000 euro op te halen. Dat lijkt aardig te lukken: er is al 13.000 euro overgemaakt door mensen die geld in het idee willen investeren. Vroege vogels betalen 30 euro. Spy-Fy is een telefoonhoesje waarmee je de camera aan de voor- en achterkant kunt blokkeren. Mocht het een succes zijn, dan wil Spy-Fy ook voor Android-smartphones van Samsung, Google en OnePlus een soortgelijk hoesje ontwikkelen.


Nog steeds Face ID gebruiken
In oktober moet de Spy-Fy hoes uit komen met een adviesprijs van 49,95 euro. Er waren al privacy-steenprotectors, maar een hoes om je privacy te beschermen was er nog niet. Nu is er bij een dergelijk hoesje natuurlijk wel een probleem: je hebt tegenwoordig Face ID nodig om je smartphone te ontgrendelen en om toestemming te geven voor allerlei acties. Volgens de makers hoeft dit geen probleem te zijn: alleen de 7 megapixel selfie-camera wordt geblokkeerd, niet de TrueDepth-camera die nodig is om je gezicht in kaart te brengen.

Onderstaande afbeelding laat zien hoe dat dan werkt:

Spy-Fi frontcamera

Aan de achterkant kun je de cameraklep geruisloos open en dicht doen, op momenten dat je een foto wilt maken. Ook de flitser is beschikbaar en de hoes is dun genoeg om draadloos op te laden. Aan de onderkant zit een gat om je Lightning-kabel aan te sluiten. Volgens Spy-Fy kun je je iPhone blijven gebruiken zoals je gewend bent.

The integrated Camera Privacy System allows you to be in control over your camera's privacy.

Je kunt kiezen uit vier kleuren: zwart, oceaanblauw, kokosnoot-wit en roze. De hoezen zijn alleen geschikt voor de iPhone X en iPhone XS. Als er genoeg geld binnenkomt zal er ook worden gewerkt aan hoesjes voor de iPhone 8, iPhone XR en de iPhone 2019.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.