HomePod mesh

Phil Schiller over HomePod en iPod Hi-Fi: ‘Er is veel veranderd in 11 jaar’

In een nieuw interview praat Phil Schiller over de HomePod. Zo legt hij uit hoe de HomePod precies weet waar hij in huis staat en hoe het geluid daarop afgestemd wordt. Ook kijkt Schiller terug op de iPod Hi-Fi, de geflopte speaker die Apple 11 jaar geleden uitbracht.

HomePod en iPod Hi-Fi

Nu de verkoop van de HomePod van start gegaan is, komt de daadwerkelijke release steeds dichterbij. Wie nog twijfelt aan de HomePod na de flop van de iPod Hi-Fi uit 2006, heeft Phil Schiller geruststellende woorden. In een interview met Sound and Vision praat hij over de technologie achter de HomePod en wordt kort teruggeblikt op de iPod Hi-Fi. In de afgelopen 11 jaar is er niet alleen qua techniek, maar ook bij Apple zelf veel veranderd. Apple heeft door de overname van Beats een compleet audio-team in huis. Ook de ervaringen met de iPhone-speaker, de vier speakers in de iPad Pro en het maken van de AirPods hebben meegeholpen met de ontwikkeling van de HomePod.

De enige opdracht voor dit audio-team was het “maken van een speaker met geweldig geluid in een klein rond design”. Uit de eerste HomePod reviews blijkt dat de meeste reviewers onder de indruk zijn van het geluid van de HomePod. Dit wordt onder andere gerealiseerd door de zeven tweeters in de speaker, gecombineerd met allerlei technieken. De HomePod is dan ook vooral bedoeld als speaker voor het afspelen van muziek.

HomePod mesh

Een belangrijk onderdeel daarvan is dat de HomePod bewust is van waar hij in de kamer staat. Dit is onder andere mogelijk door de software in de HomePod die samenwerkt met de A8-chip. De ingebouwde microfoons luisteren hoe het geluid reflecteert, waarna het geluid aangepast wordt op basis van de locatie. Dit proces duurt slechts enkele seconden, dus in de praktijk zul je hier weinig van merken. Ook is er goed nieuws voor mensen die de HomePod vaak verplaatsen: “Elke keer als je de HomePod verplaatst, detecteert de ingebouwde bewegingssensor een verandering in de locatie”, zo legt Schiller uit.

Apple HomePod sensoren

HomePod ontbrekende puzzelstukje
Op de vraag waarom Apple juist nu met de HomePod komt, zegt Schiller dat verschillende Apple-diensten in de speaker samen komen, gecombineerd met verbeteringen in de technologie. Apple Music en Siri zijn twee belangrijke onderdelen van de speaker, al werkt de HomePod ook zonder dit te gebruiken. De HomePod maakt volgens Schiller ook deel uit van de algehele ervaring. “Het gaat niet alleen om de HomePod of elk ander product, het gaat om de ervaring die verandert met de dag. Of je nou thuis bent of onderweg met CarPlay, op je werk met de iPad en Mac of aan het sporten bent met de iPhone en Apple Watch”, zo legt hij uit. De HomePod was dus vooral het ontbrekende puzzelstukje voor in huis.

In de rest van het interview legt Phil Schiller meer uit over de technieken van de HomePod en is voor muziekliefhebbers de moeite waard om te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2018, 9:19
Bron Bron Sound & Vision
Categorie iDevices
Onderwerp homepod
Device HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.