MagCable iPhone

MagCable oplaadkabel voor iPhone doet denken aan MagSafe

Met de MagCable kun je je iPhone magnetisch koppelen met een oplaadkabel. Het werkt volgens hetzelfde principe als de MagSafe adapter van MacBooks en is nu te bestellen op KickStarter.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Ben je de trotse eigenaar van een MacBook Air of Pro, dan is de MagSafe vast bij jou bekend. De MagSafe is een connector waarmee je je MacBook kunt opladen. Omdat de aansluiting magnetisch is, kun je hem zeer eenvoudig aan je MacBook hangen en hij schiet meteen los als iemand over de kabel struikelt. De MagCable werkt volgens hetzelfde principe en maakt het opladen van je iPhone net even makkelijker.

MagCable iPhone

Supersnel magnetisch opladen

MagCable voor iPhoneDe MagCable bestaat uit een adapter voor je iPhone en een magnetische kabel. De adapter is leverbaar in meerdere smaken, waaronder micro-USB en een Lightning-versie voor de iPhone. Deze adapter stop je in de Lightning-port in je iPhone, waarbij hij een klein stukje uitsteekt. Vervolgens maakt de kabel zelf een magnetische verbinding met deze adapter, zodat je hem zeer eenvoudig kunt koppelen en opladen. Je hebt hierdoor geen moeite meer met het inpluggen van een kabel.

Naast het magnetische deel bevat de MagCable nog twee handige eigenschappen. Naast stroom zendt de kabel ook data door, waardoor je hem bijvoorbeeld kunt gebruiken voor synchronisatie met iTunes. Bovendien bevindt zich halverwege de kabel een knop, waarbij je kunt wisselen tussen een combinatie van data-overdracht met stroom of alleen stroom. In het geval van dat laatste laadt je iPhone ook nog eens supersnel op. Tot slot bevindt zich aan het uiteinde van de kabel een LED-lampje die aangeeft of hij aan het opladen is (snel knipperen) of klaar is met opladen (constant branden). Tevens is er een adapter verkrijgbaar die je kunt koppelen aan je bestaande Lightning-kabel.

MagCable Lightning Adapter werkt magnetisch in combinatie met je Lightning-kabel.

De MagCable wordt op Kickstarter al door meer dan 1.200 mensen ondersteund en heeft al ruim €52.000 opgehaald van het totale bedrag van bijna €68.000. Voor omgerekend bijna €14 (exclusief verzendkosten) kun je al eigenaar zijn van een set van deze kabel met adapter.

Update 17:00 uur: Ook met de ZAPTIP (via Indiegogo) kun je magnetisch opladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2015, 10:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.