Google-appicoon.

Google-app voor iOS spreekt Nederlandse zoekresultaten nu hardop uit

Een gesproken zoekopdracht uitvoeren in de Google-app levert nu ook een gesproken zoekresultaat op. Deze functie werd vandaag in de Google-app op iOS geactiveerd.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Zoeken in de Google-app op iOS is weer een stukje leuker geworden. Als je nu een gesproken zoekopdracht invoert, geeft de app ook een gesproken zoekresultaat terug. Dit maakte Google zelf bekend op haar Nederlandse blog.

Google-app leest zoekresultaat voor

De nieuwe functie van de Google-app op iOS kan vooral van pas komen als vertaalmachine. Als je in de Google-app de zoekterm Hoe zeg je ‘Dat is geweldig’ in het Spaans inspreekt, dan laat de app niet alleen het resultaat zien, maar spreekt deze ook hardop uit. Zo weet je direct hoe je het woord uit moet spreken. We testten de functie ook zelf, waarvan je het resultaat hieronder kunt vinden.

Demonstratie van de spraakgestuurde zoekopdrachten in de Google-app

A video posted by iCulture (@iculture.nl) on

Let er dus op dat je alleen een gesproken antwoord krijgt als je zelf ook een gesproken zoekopdracht uitvoert en als het antwoord beschikbaar is via Google’s Knowledge Graph (Kenniskaart). Op de Google Blog vind je nog meer voorbeelden. Deze functie maakt van de Google-app een soort alternatieve versie van Siri. Werkt de functie bij jou niet, dan kun je dit zelf inschakelen. Tik tijdens het doen van een gesproken zoekopdracht op het wereldbolletje rechtsonder en zet Gesproken antwoorden aan.

Naast zoeken kan je met de Google-app nog veel meer. In november 2015 werden verschillende Google-apps van een update voorzien, waaronder de standaard Google-app. Zo zie je daar ook het weer van je huidige locatie en zie je een routebeschrijving naar huis of je werk als je ingelogd bent. De weergaven van deze Google Now-functies werden in november verbeterd.

Bron: Google Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2016, 14:22
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.