Google, Google+ en Google Play Music vernieuwd: designtweaks en sneller zoeken

Google heeft drie van haar apps vernieuwd. In de Google-app worden Google Now-kaarten nu duidelijker weergegeven en gegroepeerd, terwijl je in Google+ een vernieuwd overzicht te zien krijgt van collecties en communities, zowel op het web als in de app. In Google Play Music zoek je nu sneller naar goede content.

Google heeft drie van haar apps bijgewerkt met een vernieuwd design en betere navigatie. De Google-app heeft een nieuwe vormgeving voor gesproken zoekopdrachten en betere weergave van de Google Now-kaarten, terwijl de Google+-app een nieuw likje verf gekregen heeft en meer gebruiksvriendelijk geworden is. Tot slot is Google Play Music voorzien van sneller zoeken dankzij zoeksuggesties.

Google-app heeft betere weergave van Google Now-kaarten

Via de Google-app kun je niet alleen zoekopdrachten uitvoeren, maar door in te loggen krijg je ook voor jouw specifieke content te zien, zoals een routebeschrijving naar huis of naar je werk en het weer op jouw locatie. Dankzij de update wordt deze content beter weergegeven in een verticaal scrolbare lijst. Alle Google Now-updates worden gesorteerd weergegeven. Zo vind je bijvoorbeeld interessante nieuwsberichten bij elkaar. Ook is de lay-out van gesproken zoekopdrachten iets aangepast. Door streepjes die meebewegen op het geluid, is het beter zichtbaar dat de app jouw gesproken zoekopdracht hoort.

Google Now-weerinformatie. Google Now-kaarten.

Google+ heeft vernieuwde communities en collecties

In een update voor de website van Google+ zijn de communities en collecties opnieuw vormgegeven, wat moet zorgen voor betere navigatie. In collecties vind je voor jouw interessante topics, terwijl je in communities mensen vindt met gelijke interesses. In het nieuwe Google+ zijn deze onderdelen onder handen genomen, zodat je beter vindt wat je zoekt. Bovendien is het makkelijker om te posten en te zoeken naar interessante content.

Ook de iOS-app is hierop aangepast in een vandaag verschenen update, waardoor het ook mogelijk is om sneller te schakelen tussen meerdere accounts. Op het web kun je overschakelen naar de nieuwe lay-out, maar omdat niet elke Google+-functie al ingebouwd is in deze nieuwe vormgeving, kun je ook eenvoudig teruggaan.

Collecties in Google+. Collecties in Google+.

Sneller zoeken in Google Play Music

Tot slot heeft Google Play Music een kleine maar handige update gekregen. Als je naar een nummer zoekt, wordt deze nu automatisch aangevuld met zoeksuggesties. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om de volledige naam in te tikken. Bovendien is gaat het downloaden van muziek om deze offline af te spelen nu sneller en betrouwbaarder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2015, 10:25
Categorie Apps
Onderwerpen google, google plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.