Google vernieuwt mobiele zoekpagina.

Google vernieuwt mobiele zoekpagina voor duidelijkere resultaten

Google gaat zijn pagina voor zoekresultaten op mobiel vernieuwen met een aangepast design. Hierdoor moet het een stuk makkelijker worden om te vinden wat je zoekt.

Google vernieuwt mobiele zoekpagina

Via Safari kun je eenvoudig met de zoekbalk iets opzoeken via Google. Google is nog altijd de standaard zoekmachine, hoewel je eenvoudig de zoekmachine op je iPhone kan wijzigen. Voor iedereen die liever Google gebruikt komt er binnenkort een verandering aan. Google laat weten dat de mobiele versie binnenkort een update krijgt, waardoor je reclame en de bronnen van de resultaten beter kan herkennen.


Binnenkort zie je in de zoekresultaten namelijk meteen van welke website een pagina is. Voorheen moest je hiervoor naar de link in het groen kijken, maar in de nieuwe versie zet Google dit duidelijk bovenaan in de kaarten van de zoekresultaten. Naast de naam van de website, verschijnt daarnaast ook de zogenaamde favicon. Je kent de favicons in Safari misschien wel van de tabbladen. Dit zijn kleine icoontjes die de website aangeven. Doordat je deze straks ook in de zoekresultaten ziet, zie je beter naar welke website een link je brengt.

Google vernieuwt mobiele zoekpagina.
Links het huidige, rechts het nieuwe design

Daarnaast gaat Google ook passende reclames duidelijker weergeven. Net als bij de gewone zoekresultaten verschijnt er een icoontje bovenaan. In het geval van de reclames zie je dikgedrukt Ad staan, gevolgd door de link van de desbetreffende website. Net als nu verschijnen de advertenties bovenaan.

Google zegt dat het nieuwe design ergens de komende dagen beschikbaar komt, al is nog niet duidelijk of dit meteen wereldwijd geldt. Het kan dus zijn dat het voor ons iets langer duurt voordat de wijzigingen zichtbaar zijn. Deze eerste stap in het nieuwe design moet een opmaat zijn naar meer veranderingen met bijvoorbeeld meer opties en afbeeldingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2019, 9:28
Bron Bron Google
Via Via The Verge
Categorie Diensten
Onderwerp google
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.